Gündem Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman? İşte detaylar...

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman? İşte detaylar...

Paylaş
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman? İşte detaylar...

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için başvurular 27 Şubat’ta sona ermişti. Peki, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman? İşte Milli Savunma Üniversitesi sınavına ilişkin detaylar…

2019 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı başvuruları sona erdi. Sınav ile ilgili adayların bekleyişi sürüyor. Peki, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ne zaman? İşte MSÜ sınavının tarihine ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince ikinci seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla, ÖSYM tarafından 7 Nisan 2019'da 2019-MSÜ düzenlenecek.

Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında 26 Aralık 2018 tarihinde imzalanan Protokol uyarınca, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacına yönelik sınav, ÖSYM tarafından yapılacak ve değerlendirilecek.

Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. Sınav giriş belgeleri ise genellikle sınav tarihinden 10 gün önce yayımlanıyor.

Haberin Devamı

SINAVIN UYGULANMASI

Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.