Yaşam 'Milli Şerh' raflarda

'Milli Şerh' raflarda

Paylaş
'Milli Şerh' raflarda

Hakan Tokbaş'ın yazdığı 'Milli Şerh' adlı kitap artık raflarda

Tüketiciyi koruyan kanun


Türkiye'nin ilk uluslararası hukuk kitabı 'Milli Şerh', raflarda yerini aldı. Tüketici Hukuku Enstitüsü ’nün bir projesi olan kitap, iki yıllık uzun çalışmanın ürünü. Kitap, tüketicinin korunması hakkında kanun maddelerinin detaylı yorumunu içeriyor. Milli Şerh, 25 yazar, 10 danışman, 3 çevirmen ve 2 editör olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından 40 kişilik akademisyen kadro ile hazırlandı.

Kitaba ilgi yoğun


Türkiye ’de hukuk alanında benzer bir çalışma olmaması, kalabalık bir ekiple hazırlanması ve kısmi İngilizce çevirileri ile uluslararası atıf alacak bir eser olarak değerlendirilmesi nedeniyle 'Milli' ismiyle yayınlanan kitap, henüz bir haftadır satışta olmasına rağmen, hukukçular arasında yoğun ilgi görüyor. Editörlüğünü Av. Hakan Tokbaş ve Doç. Özlem Tüzüner'in yaptığı kitap, Aristo Yayınevi'nden çıktı.

Hukukumuz anlaşılsın



Kitabın amacı hakkında bilgi veren Av. Hakan Tokbaş, "Eser, her kanun maddesi, şerh özetleri ve madde sonlarına konulan birer Yargıtay kararı özetleri İngilizce'ye çevrilerek, diğer ülkelerin Türk Tüketici Hukuku’nu anlamaları, ülkemizde yer alan tüketici hakları konusunda görüş sahibi olmaları ve hukukumuza atıf yapmaları için hazırlandı" diye konuştu.

Haberin Devamı