Kaş Milli sporcudan kızlara festival

Milli sporcudan kızlara festival

Paylaş
Milli sporcudan kızlara festival

Milli sporcudan kızlara festival

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde sualtı milli sporcusu ve beden eğitimi öğretmeni Birgül Erken tarafından Türkiye'de ilk kez çoğunluğu dezavantajlı çocuklardan oluşun minik kızlara 'Deniz Kızı Festivali' düzenledi.

Çanakkale'de beden eğitimi öğretmeni olan mili sualtı sporcusu Birgül Erken, çalışmalarını sürdürdüğü Kaş'ta minik kız öğrencileri deniz kızı eğitimine aldı. Birgül Eken, 17 minik kıza, Kaş'taki Çukurbağ Yarımadası'ndaki bir otelin katkılarıyla ücretsiz dalış, nefes, yüzme, yoga ve deniz kızı eğitimi verdi. 21 Eylül Uluslararası Barış Günü'nde ise otelin havuzunda Deniz Kızı Festivali düzenlendi. Minik deniz kızları eğitimde edindikleri hünerlerini sergiledi. Giydikleri deniz kızı elbiseleriyle su perisi gibi dalış yapan minik kızlar, yaptıkları gösterilerle ilgi çekti.

Birgül Eken, "Bir eğitimci ve milli sporcu olarak yaptığım her projede büyük bir heyecan duydum. Deniz kızları projesinde duyduğum heyecan çok farklı oldu. Projeye katılarak eğitim alan 17 minik kızımızın çoğunluğu dezavantajlı çocuklarımızdı. Küçük Deniz Kızları Projesi, milli bir sporcu, bir eğitimci olarak en büyük hayallerimden biriydi. Çocuklarımıza yüzme sporu ile özgüven aşıladığımızı, deniz sevgisini kazandırdığımızı, merak duymalarına katkı sağladığımızı düşünüyorum. 21 Eylül Uluslararası Barış Günü'nde projemizi gerçekleştirerek, çocuklarımıza barışın ne demek olduğunu anlattık. Dünyanın ve Türkiye'nin en önde gelen dalış merkezlerinden biri olan Kaş'ta, böyle bir projeyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyum. Kaş'ın adını bir kez daha böyle bir proje ile duyurduk" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı