Toroslar Milli sporculara altın ödülü

Milli sporculara altın ödülü

Paylaş
Milli sporculara altın ödülü

Milli sporculara altın ödülü

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Dünya Bocce Şampiyonası'nda dereceler elde eden milli sporcu ve antrenörleri ödüllendirdi.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın girişimleriyle ilçede yapılan şampiyona final müsabakalarıyla tamamlanırken gala yemeği de düzenlendi. Programa, Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Frederic Ruis, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, dünya şampiyonasına katılan ülkelerin kafile başkanları, antrenörler, hakemler ve sporcular katıldı. Plaket takdimiyle devam eden programda, sporun birleştirici gücü bir kez daha ortaya konuldu.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediye olarak uluslararası bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Kadın ve erkek Milli sporcularımız, aldıkları şampiyonluk ve derecelerle bizleri gururlandırdı. Toroslar’da bunu yaşamak çok büyük mutluluk. Özellikle bu organizasyonun Toroslar’da yapılmasına katkıda bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Sayın Frederic Ruis’e, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Sayın Başkanı Mutlu Türkmen’e ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Oğuz Kaymaz’a teşekkür ediyoruz. Dünyanın her yerinden gelen misafirlerimizi ağırladık. Çok güzel bir hafta geçirdik. Toroslarımızdan tek bir çocuğumuzun ufkunu açtıysak, spora yönlendirebildiysek ve ilgisini çekebildiysek ne mutlu bize" dedi.
Başkan Yılmaz, Dünya Bocce Şampiyonasında dereceler elde eden Kadın Milli Takımından İnci Ece ve Buket Öztürk kardeşleri ve Toroslar Belediyesi Bocce Milli sporcusu Mehmet Can Yakın ve Milli sporcu Burak Altay ile antrenörlerini makamında ağırlayarak derecelerine göre Cumhuriyet altınlarını takdim ederek, tebrik etti.
Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nda; Türkiye birinci, ikinci Hırvatistan olurken üçüncülüğü ise Slovenya ve Arjantin paylaştı. Erkekler Dünya Bocce Şampiyonasında ise; birinci Slovenya, ikinci İtalya, üçüncülüğü de Türkiye ve Hırvatistan göğüsledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı