Spor Milli Takım için bomba teklif!

Milli Takım için bomba teklif!

Paylaş
Milli Takım için bomba teklif!

Kayserispor Teknik Direktörü Kafkas, Milli Takımlar Teknk Direktörlüğü'ne 'Superman' istiyor

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü'ne dünyalı birini getirmeyin, doğaüstü güçleri olan Kriptonlu birini getirin" dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin 47. Yıl Sporun Zirvesi Eğitim Semineri'ne konuşmacı olarak katılan Kafkas, yaşanan süreçte Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü'nün başına Türk teknik adamın getirilmemesinin üzücü olduğunu belirterek, "Teknik direktörün yerlisi yabancı olmaz, iyisi veya kötüsü olur. Kimin getirilip getirilmeyeceği federasyonun tasarrufudur. Türk teknik adamlarla ilgili kamuoyunda olumlu bir hava esmedi. Yaşanan şu süreçte Türk teknik adamın milli takımın başına gelememesi üzücü. Bence bu dünyalı birini getirmeyin. Kriptonlu birini getirin, doğaüstü güçleri olan" diye konuştu.

Haberin Devamı

ANADOLU'DA SORUN ÇOK FAZLA

Türkiye'nin, sporda çok ciddi sorunları olan bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Özellikle kulüp yapılarımız dernekler yasasıyla yönetildiği için teknik adam ve sporcu yetiştirmekte ciddi sorunları olan bir ülke konumundayız. Tabii ki bunları aşmak kısa vadede kolay değil. Özellikle kulüp yapısındaki sorunları çözebilirsek, yani bir başkan, yönetici ve teknik adama doğru şekilde çalışma ortamı sağlanırsa Türk futbolunun ileriye gidebileceğini düşünüyorum. Anadolu'daki sorunlar İstanbul'a göre oldukça fazla. Taraftar ve tesisleşmede ciddi sorunlar var. Kayserispor olarak çok iyi bir stada sahip olduk. Altyapıya önem vermeye başladık" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yapıcı eleştirilerin kendileri için çok önemli olduğunu da ifade eden Tolunay Kafkas, şunları söyledi:

"Gazetecilik çok saygın bir meslek. Önce haberi en doğru şekilde halka ulaştırmakla görevlidirler. 2010'lu yıllara geldiğimizde medyayla olan ilişkiler farklı bir boyut kazandı. Mesleği saygın hale getirmek çok önemli. Belden aşağı vurmak sanki bir sanat haline geldi. Bunlar bizleri oldukça üzüyor. Eleştirilerden elbet bizler de ders alacağız. Yapıcı eleştiriler çok önemli. Bizler dürüstlüğüyle ön plana çıkan insan topluluğuyuz."

DHA