Spor Milli Takım'daki lejyonerler

Milli Takım'daki lejyonerler

Paylaş
Milli Takım'daki lejyonerler

A Milli Futbol Takımı kadrosunda Avrupa liglerinde oynayan futbolcular dikkat çekiyor

Milli takım kadrosunda eskiden Alman kökenli oyuncuların ağırlığı bulunurken, yeni teknik direktör Abdullah Avcı’nın seçimleriyle "lejyoner" futbolcular artık İspanya’dan geliyor.

Milli takım teknik direktörü Avcı, 2014 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında yurt içinden ve yurt dışından toplam 32 futbolcuyu kadroya çağırdı. Bu oyunculardan Gökhan Gönül, Tolga Zengin, Olcan Adın ve Mehmet Ekici çeşitli nedenlerle kadrodan çıkartıldı.

Avcı’nın kadroya çağırdığı oyuncuların 5’i İspanya, 4’ü de Almanya’daki takımlarda top koşturuyor. Birer futbolcu da Belçika ve Fransa’daki takımlarda futbol hayatlarını sürdürüyor.

Mehmet Ekici’nin kadrodan çıkartılması, kadroya çağrıldığında Fenerbahçe’de yer alan Emre Belözoğlu’nun da Atletico Madrid ile resmi sözleşme imzalaması sonrasında İspanya’daki "lejyoner" oyuncular, Almanya’da futbol oynayanları geçmeyi başardı.

Atletico Madrid’in yeni oyuncusu Emre’nin yanı sıra Arda (Atletico Madrid), Mehmet Topal (Valencia), Hamit Altıntop ve Nuri Şahin (Real Madrid) İspanya’da top koşturan milli takımın diğer oyuncuları.

Kadrodan çıkartılan ve Werder Bremen’de forma giyen Mehmet Ekici’nin yanında, Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen), Gökhan Töre (Hamburg), Tunay Torun (Hertha Berlin) ve Sercan Sararer (Fürth) ise (A) Milli Takım’ın Almanya’daki "lejyoner" oyuncuları.

Belçika’nın Standart Liege takımından kaleci Sinan Bolat ve Fransa’nın Toulouse takımında oynayan Umut Bulut ise diğer "lejyoner" oyuncular oldu.

Haberin Devamı