Sağlık Milli Takımı oyuncularından meme kanseri için maç

Milli Takımı oyuncularından meme kanseri için maç

Paylaş
Milli Takımı oyuncularından meme kanseri için maç

Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda Masa Tenisi Bayan Milli Takımı oyuncuları, Biruni Üniversitesi Hastanesi’nde gösteri maçı yaptı. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emel Can, meme kanserinde erken teşhisin önemine değinerek “Düzenli tedaviyle başarı şansı yüzde 99’a ulaştı” dedi.

Meme kanseri geçirmiş vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının katıldığı etkinlikle konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Biruni Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emel Can, “Bildiğiniz üzere her yıl Ekim ayını ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak değerlendiriyoruz. Meme kanseri, belirti vermeden başlayan bir hastalık. Bundan dolayı bu hastalıkta erken teşhis çok önemli. Yaptığımız bu tür çalışmalarla meme kanserinin farkındalığını artırarak taramalar yapıyoruz. Böylece bu taramalarla erken teşhis yapabiliyoruz. Bu taramalarda hastalığı erken dönemde teşhis ettiğimiz zaman, düzenli tedaviyle başarımız yüzde 99’a kadar ulaşıyor. Bu ay özellikle ücretsiz tarama testleriyle bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Masa Tenisi Bayan Milli Takımı oyuncuları da bugün bizlere destek vermek üzere geldiler. Bu konuda bütün kadınların bilinçli olmasını istiyoruz” dedi.



Meme kanserine karşı yapılan çalışmalara gönülden destek verdiğini belirten Masa Tenisi Milli sporcusu Kübra Tan ise, “İnşallah bir öncülük yapmış oluruz ve böylece bazı kadınların hayatını kurtarmış oluruz” diye konuştu.

"TEDAVİDEN SONRA NORMAL HAYATIMA DÖNDÜM"


Bundan 4 yıl önce meme kanseri teşhisi konulan 47 yaşındaki Özden Göz, “Erken teşhis olduğu için kolay bir tedavi süreci geçirdim, atlattım çok şükür. Bu hastalıktan sonra hayat tarzçımı değiştirdim, dünyaya farklı gözle bakmaya başladım. Kendime daha çok vakit ayırmaya başladım. Altı ay içinde bütün tedavim bitti, bir ay içinde normal hayatıma döndüm. Bu hastalığa yakalanan kadınlar da hiç morallerini bozmasınlar. En önemlisi moral, morallerini bozmasınlar, pozitif olsunlar ve bu hastalığın tedavisi olduğunu unutmasınlar” dedi.

8 yıl önce meme kanseriyle tanıştığını ifade eden 37 yaşındaki Fatma Bozkurt ise, “Ben bir anormallik olduğunu kendi kendimi muayene ettiğimde farkettim. Daha sonra yapılan tahlillerde meme kanseri olduğu ortaya çıktı. Sonra doktorumla görüştük ve tedavi sürecim başladı. Moralimi hiç bozmadım, umudumu yitirmedim, bütün herkese bunun kalıcı bir hastalık olmadığını söylüyorum. Bu moralle beraber hepsini yeneceklerdir. Tüm kadınların bu konuda düzenli kontroller yapması çok önemli” diye konuştu.

TÜİK verilerine göre Türkiye’de ortalama yılda 17 bin kadına meme kanseri teşhisi konuluyor. BiruniÜniversitesi Hastanesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Ekim ayı içerisinde ücretsiz kanser taramaları yapmaya devam ediyor.

Haberin Devamı