Spor Milli vücutçulara uçak şoku

Milli vücutçulara uçak şoku

Paylaş
Milli vücutçulara uçak şoku

Saraybosna'da yapılacak Balkan Şampiyonası için yola çıktılar ancak uçaktaki teknik arıza nedeniyle geri dönünce yarışmaya katılamadılar

Vücut Geliştirme Milli Takımı, Vücut Geliştirme ve Fitness Balkan Şampiyonası’na katılmak için Avusturya Hava Yollarına ait bir uçakla Viyana aktarmalı olarak Bosna Hersek’e hareket etti. Teknik bir arızadan dolayı Saraybosnaya iniş yapamayan uçak Viyana’ya geri döndü. Uçağın geri dönmesi yüzünden Balkan Şampiyonasına katılamayan Milliler iki gün sonra Türkiye’ye döndü.

UÇAKLA DA, KARAYOLUYLA DA YETİŞEMEYECEKLERDİ

Vücut Geliştirme Milli Takımını taşıyan Avusturya Hava Yollarına ait OS 8104 sefer sayılı uçak cuma günü saat 16:10’da Viyana aktarmalı olarak Bosna Hersek’e hareket etti. Ancak Millileri taşıyan uçak teknik bir arızadan dolayı Saraybosnaya iniş yapamayarak saat 23:00 sıralarında Viyana’ya geri döndü.

Viyana’dan ilk kalkan uçakla ya da karayolu ile gidilse dahi şampiyonanın yapıldığı Saraybosna'ya vaktinde yetişemeyeceklerini öğrenen Milliler geceyi Viyana'da geçirdi. Balkan Şampiyonası'na katılamayan Milliler dün gece Türk Hava Yollarına ait TK 1888 sefer sayılı uçak ile saat 21:45 sıralarında Türkiye’ye döndü.

'CAN GÜVENLİĞİ ÖNDE GELİR' DEMİŞLER

Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Tezer Türkmen Milli takım olarak Balkan Şampiyonası'na gittiklerini ancak katılamadan döndüklerini ifade ederek şunları söyledi: ‘Çocuklarımız son anda öğrenmişler uçakta sorun varmış maalesef uçak inememiş. Biz konuyu yönetim kurulumuz ile inceleyeceğiz. Kurul ne karar verirse onu uygulayacağız. Oradayken Avusturya Hava Yolları Genel Müdürlüğü ile de görüşme sağladık.

Durumumuzu anlattık onlara ama bize “Can güvenliği her şeyden önce gelir" dediler, biz de tahmin ediyorum buna karşılık bir dava da açmayacağız.’

'İNŞALLAH AVRUPA ŞAMPİYONASI...'

Milli sporcularımızdan Volkan Ersöz Viyana varana kadar bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti. Ersöz: ‘Viyana’dan kalktık ancak uçak Bosna Hersek üzerine geldiği zaman dönüş yapmaya başladı. Uçak üç kez inmeyi denedi inemedi. Ciddi bir sorun varmış uçakta biz de sonradan öğrendik. Can güvenliği için mecburiyetten Viyana’ya geri döndük. O gece orada kaldık. Bosna Hersek’e Viyana’dan kalkan ilk uçakla gitsek bile yarışmaya yetişemeyeceğimizi anladık ve Türkiye’ye geri geldik. İnşallah Avrupa Şampiyonasında yarışmak üzere geri gideceğiz’ dedi.

Vücut Geliştirme Milli Takımı otellerine gitmek üzere havalimanından ayrıldı.

Haberin Devamı

Erçin ORAN - DHA - İSTANBUL