Gündem Milliyet ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmenleri seçim gündemini ve vaatleri değerlendirdi

Milliyet ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmenleri seçim gündemini ve vaatleri değerlendirdi

Paylaş
Milliyet ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmenleri seçim gündemini ve vaatleri değerlendirdi

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında seçim gündemini ve vaatleri değerlendirdi

Haberin Devamı

VAHAP MUNYAR:

İzmir’e İstanbul’dan beyaz yaka göçü var. Bazı şirketler yedek merkezlerini oraya taşıyor. İstanbul gibi büyük bir metropolde başta trafik olmak üzere stresli bir yaşam başladı. İzmir’deki yaşamı görüyor beyaz yakalı arkadaşlar ve oraya gidiyor. İzmir de pahalı ama İstanbul’a göre bir nebze aşağıda.

YEREL SEÇİMLER

Bütün olay yerel seçimlerde insana dokunmaktan geçiyor. Ama bu sefer biraz fazla genel seçim havasına itildi. O yüzden belki de adaylar kendilerini çok iyi anlatamıyorlar.

İstanbul gibi yerlerde büyük projelere doygunluk var. Olması gereken diye bakıyor. Diyor ki benim hayatıma nasıl dokunacaksın hayatımdaki sıkıntıları bana nasıl çözeceksin diyor.

ANADOLU’DA DURUM NASIL?

Ekonomide bir sıkıntı olduğu aşikar o biliniyor. Hükümette farkında. O yüzden önlemler ecen ağustostan beri alınıyor. O sıkıntı biraz öne geçmiş gibi. O yüzden çok da fazla seçim havasına giremiyorlar çoğu yerde.

Haberin Devamı

Kararsız seçmenlerin oranı çok artmaya başladı. Önceki seçimlere göre daha yüksek. Anket şirketleri yönetenlerin gri alan diye tabir ettikleri alan çok artmış durumda. İstediğiniz kadar anlatın kararsızların bir bölümü de sandık başına gidince kararını veriyor.

ÜÇ DÖNEM KURALI NASIL ETKİLER?

METE BELOVACIKLI:

Kimi yerlerde belediye hizmetlerinde mutlu olunan yerlerde soru işaretlerine yol açmış durumda. Kimi yerlerde isimler değişti yer kaydırıldı. O nedenle peki ama orada yaptığı iş burada yapılabilir mi diye sorular ortaya çıktı. Gidilen yerde yerel dengeler konusunda tartışmalar yaşandı. Diğer yandan yeni gelen isimlerin yarattığı bir heyecan var.

VAHAP MUNYAR:

İyi bir kural aslında üç dönem kuralı. Başkanlarda bir heyecan azalması olabiliyor. Kitaplar dolusu hizmet ortaya çıkıyor. O zaman bir heyecan azalması olabiliyor. O deneyimi de tecrübeyi de başka yerde değerlendirmek gerekir. Tekrar bir heyecan yaşasın. Bakın şurada yaptım burada da yaptım…

Nihat Zeybekci Denizli’de iki dönem önemli bir iş yaptı. Şimdi iddiası İzmir’de daha iyi bir başları elde edebilirim. Şimdi bu deneyimi aktarmak. Üç dönem kuralının uygulanması önemli. Diğer partilerin de uygulaması lazım.

Haberin Devamı

SEÇİM SONUÇLARI GAZETELERDE NASIL YER ALACAK?

VAHAP MUNYAR:

Bu yerel seçimin öncekileri şöyle bir farklılık var. Yerel seçimlerde ittifakları ilk defa görüyoruz. Resmi bir ittifak olmamıştı şimdiye kadar. Onların doğru analizlerinin verilmesi lazım. Bütün bunların analizlerini pazartesi ve sonraki günlerde yapılması lazım. Bunları yapacağız. Bütün olay analiz.

GÜLDEN AYDIN’IN VEFATI

Gerçekten hem gazetemizde hem de camiamızda sevilen bir arkadaşımızdı. Hem dost arkadaş aynı zamanda müthiş başarılı bir gazeteci. Yöneticilik yapmış olmasına rağmen son dakikaya kadar muhabirlik heyecanını hiç bırakmadı. Başarıları ödüllerle de ortaya konuldu.

ERTUĞRUL ÖZKÖK’ÜN RÖPORTAJLARI

Ben ekonomi müdürüyken Ertuğrul Bey şöyle diyordu: Bir gün bu görevi bırakırsam senin yerine talibim diyordu. Farklı bir gözle yazıyor. Bize kızardı uzun yazıyorsunuz diye.

MİLLİYET GAZETESİ KAPANACAK İDDİALARI

METE BELOVACIKLI:

Niyeyse gazeteyi kapatma ihtiyacı var bazı arkadaşlarda. Böyle bir şey olmadığı anlatıldı ama durup durup bir paylaşımdan bir yazıdan tekrar olayı canlandırmaya çalışmak ömür biçmeye çalışmak ve verdikleri her tarihin de gerçekleşmemesi garip bir haz durumuna dönüştü sanırım bazı insanlarda.

Haberin Devamı

70 yıllık bir gazeteye ömür biçmekten vahşice haz alan bir grup olduğunu görüyorum.

Bir mecranın kapanmasını dilemek galiba bir insanın kendi mesleğine yapabileceği en büyük haksızlık. Yok böyle bir şey derken belki de bıçak kemiğe dayandı.