Ekonomi Milyonlara müjde! Memur ve emeklilere yapılacak zam oranı belli oldu

Milyonlara müjde! Memur ve emeklilere yapılacak zam oranı belli oldu

Paylaş
Milyonlara müjde! Memur ve emeklilere yapılacak zam oranı belli oldu

4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi için üzerinde çalışılan yeni zam teklifi belli oldu. Toplu sözleşme ile iki yıllık zam oranları belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in sözleşme süreci içerisinde çözülecek dediği 3600 ek gösterge ile ilgili de yeni bir müjde var.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişme... Memur ve memur emeklilerinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, 2 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor. Bugüne kadar yapılan toplantılarda 11 hizmet koluna ilişkin taleplerin müzakeresi tamamlandı. Kamu çalışanları bu müzakerelerde önemli kazanımlar elde etti.

Haberin Devamı

Toplu sözleşmenin bu aşamasında artık yapılacak iki yıllık zam oranları belli olacak. Hükümetin 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifini artırması bekleniyor.

2 PUANLIK ARTIŞ

Öncelikle memur sendikalarının refah payı talebi karşılık buluyor. Bu noktada zamlara ilaveten yüzde 2 oranında refah payı gündemde. Ayrıca her yıl için 100 TL'lik seyyanen artış düşünülüyor.

YENİ ZAM ORANI

Yeni zam oranlarının ise 7+8 ve 8+7 olması bekleniyor. Ancak müzakerelerle bu oranla 1 ya da 2 puan daha artabilir.

EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Ek gösterge konusunda da önemli gelişme var. Yapılacak düzenleme ile tüm kamu çalışanlarının ek gösterge sorunu tarihe karışacak. Diğer ünvanlarda da ek gösterge düzeltilmesi yapılarak tüm kamu çalışanlarına müjde verilecek. (Sabah)

Haberin Devamı