Türkiye (Son Dakika) Minareden isyan etti işleri arttı

Minareden isyan etti işleri arttı

Paylaş
Minareden isyan etti işleri arttı

Rize'de inşa ettiği minareye çıkarak seslendiği köylülerden Cami Yaptırma Derneği'nin ödemediği 5 bin 250 lira alacağını isteyen Hasan Yazıcı'nın eyleminin medyada yer almasının ardından işleri arttı, Türkiye'nin birçok ilinden minare yapım siparişi aldı

Suriye’de Esad ordusuna karşı savaşırken öldürülen 22 yaşındaki Burak Yazıcı’nın babası olan minare ustası Hasan Yazıcı, Güneysu İlçesi Yeniköy Köyü’nde, Yeniköy Cami’nin minaresinin yapımı için Cami Yaptırma Derneği ile 15 bin liraya anlaştı. 9 Mayıs 2013’te minarenin inşasını tamamladıktan sonra Cami Yaptırma Derneği Başkanı Muharrem Kaya’dan alacağı olan 5 bin 250 lirayı isteyen ancak bir türlü alamayan Yazıcı, minarenin şerefesine çıkıp köy halkına seslenerek alacağını istedi.

Haberin Devamı

>>KÖY HALKINA BÖYLE SESLENMİŞTİ...

’İŞLERİM YÜZDE 80 ARTTI’

Hasan Yazıcı, minare eyleminden sonra Türkiye’nin çeşitli illerinden minare yapım işi teklifi aldığını söyledi. Yazıcı, "Eylem büyük yankı yaptı. İşlerim yüzde 80 arttı. Bu minareleri tek başıma yapıyorum, yani bir kapasitem var. Fazla iş gelmesinin bana bir faydası olmuyor. Ancak talep fazla olduğu için ustalık ücretim arttı. Mersin’de, Artvin’de ve Rize’de minareler yaptım. ’İlahiyatçıları rezil ettin. Bedava minare yapsan da biz sana yaptırmayız’ diye eleştirenler de oldu" dedi.

’TÜRKİYE’NİN EN İNCE MİNARESİNİ YAPTIM’

Yazıcı, son olarak Kasarcılar Köyü Sırt Mahallesi camiinin minaresini inşa ettiğini ifade etti. Yazıcı, "Cami Yaptırma Derneği Başkanı Hasan Yazıcı, hiç işe başlamadan 45 bin TL paramı verdi. Arap ve Osmanlı mimarisinden örnekler taşıyan 42 metre uzunluğunda, sekizgen ve 167 basamaklı, 1.60 metre çapında minare yaptım. Bu minarenin Türkiye’nin en ince minaresi olduğunu iddia ediyorum" diye konuştu.
Yazıcı, bugüne kadar 140 minare inşa ettiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

DHA