Bilim - Teknoloji Minecraft, Fortnite'ı geçerek en çok oynanan video oyunu oldu
Paylaş
Minecraft, Fortnite'ı geçerek en çok oynanan video oyunu oldu

Minecraft dünyanın en çok oynanan video oyunu unvanını geri kazandı. 1 yıldan az sürede 20 milyon oyuncu daha kazanarak Roblox ve Fortnite'ı geriden bırakan Minecraft, 112 milyona ulaşan oyuncu sayısıyla asla eskimediğini gösteriyor.

Microsoft, Minecraft'ı 1 buçuk milyar dolara satın aldığında birçok kişi düşüşte olan bir oyun için fazla para verildiğini düşünmüştü. Fakat ilerleyen süreçte olaylar hiç de öyle olmadı.

Haberin Devamı

Microsoft'un yayınladığı son verilere göre Minecraft'ı her ay 112 milyona yakın insan oynuyor. Bu sayı ABD nüfusunun üçte biri, Türkiye nüfusundan 32 milyon kişi fazla ve İngitere nüfusunun ise neredeyse iki katı.

Minecraft her ne kadar son 10 yıldır düşüşte olsa da büyük takipçili Youtube kanalları ve gamer'lar sayesinde tekrar rekora koştu. Oyunun yönetici ekibinden Helen Chiang'ın Business Insider'a verdiği röportaja göre oyun, 112 milyon oyuncuya ulaştı. Chiang, Minecraft'ın çok sadık bir kitlesi olduğunu ve dönem dönem başka oyunları deneseler de mutlaka Minecraft'a döndüklerini söylüyor.