Yaşam Minibüs kapısı hayatını kurtardı

Minibüs kapısı hayatını kurtardı

Paylaş
Minibüs kapısı hayatını kurtardı

Ayşe Doğar alışverişten dönerken servis minibüsünün kapısının başına çarpmasıyla yaralandı. Hastanede çekilen tomogrofisinde beyninde tümörü olduğu ortaya çıkan Doğar, geçirdiği başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu

Her ikisi de işçi emeklisi olan, 3 çocuk, 3 torun sahibi Ayşe ve İbrahim Doğar çifti, geçen 15 Kasım’da Bornova ilçesinin Altındağ semtindeki bir alışveriş merkezine gitti.

Haberin Devamı

Buradan ihtiyaçlarını satın alan Doğar çifti, işyerinin servis aracına binerek Çamdibi’ndeki evlerine doğru yola çıktı. Çift, oturduğu mahalleye gelince şoförden durmasını istedi. Ön kapıdan inen İbrahim Doğar’ın kapattığı kapı, kazara Ayşe Doğar’ın başına çarptı.

Çift evlerine doğru yürürken bir süre sonra Ayşe Doğar’ın kulağı ağrımaya başladı. Ağrıların şiddetlenmesi üzerine çift önce mahallelerindeki sağlık ocağına, ardından da Buca’daki özel bir hastaneye kontrole gitti.

6 AY- 1 YIL ARASI ÖMÜR

Hastanedeki kontroller esnasında Ayşe Doğar’ın mide bulantısı yaşaması, ardından kusması üzerine Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi’nde görevli Opr. Dr. Özgür Akşan'ı şüphelendirdi. Dr. Akşan’ın isteği üzerine çekilen beyin tomografisinde, Ayşe Doğar’ın beyninde tümör bulunduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Geç farkedilmesi durumunda 6 ay ile 1 yıl arasında ömrü kaldığı ortaya çıkan Ayşe Doğar, iki gün sonra ameliyata alındı. 1.5 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından Ayşe Doğar sağlığına kavuştu. Boşnak kökenli olan ve 1974 yılında İzmir’e yerleşen Doğar çifti, çarpan kapının hayatlarını değiştirdiğini belirtti.

TÜMÖR KANAMAYLA ANLAŞILDI

Şüphe üzerine önlem amaçlı yaptırdığı kontrolde, hastasının beyninde tümörü tespit eden Dr. Akşan, "Kapı çarpınca tümörde kanama meydana gelmiş. Gizli olan tümör bu sayede gün yüzüne çıktı. 1.5 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından hastamız sağlığına kavuştu. Ayşe Hanım'ın yüzünün güldüğünü görmek de ayrıca bizi mutlu etti" dedi.

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)