Serik Minibüsçülerden korsan servis açıklaması

Minibüsçülerden korsan servis açıklaması

Paylaş
Minibüsçülerden korsan servis açıklaması

Minibüsçülerden korsan servis açıklaması

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde C plakalı minibüs şoförleri korsan ve kaçak servis yapanların kendilerini mağdur ettiğini belirterek, bu sorunun çözülmesini istedi.
Serik ilçesi Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi'nde bulunan boş bir arazide toplanan C plakalı minibüs şoförleri pandemi kurallarına uyarak, mağduriyetlerinin giderilmesi için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya araçlarıyla birlikte çok sayıda şoför de destek verdi.
Grup adına konuşan Necmi Yılmaz, "Bizlerin burada toplanmamızın sebebi, il genelinde korsan ve kaçak servis yapan servis araçlarına karşı, yasal haklarımızı savunma, işimize, ekmeğimizin sahip çıkma ve bu haklı taleplerimizin yetkililer ve ilgililerce dikkate alınarak, gerekli denetleme ve uygulamaların hayata geçirilme talebidir. Biz C plaka sahipleri; yönetmelikte açıkça belirtilen 'personel ve öğrenci servisleri yalnız C plakalı araçlarla yapılabilir' kuralının uygulanmasını ve denetimlerin, doğru yer ve doğru saat dilimleri arasında, sık sık yapılarak; kaçak ve korsan olarak çalışan araçlara, yasal yaptırım ve cezaların uygulanmasını istiyoruz" dedi.
Yasa, kural ve yönetmelik tanımayan şirketlerin korunması ve kollanması nedeniyle genel olarak borçlanarak C plaka alan kendilerinin iş bulamadıklarını, borçlarımızı ödeyemez ve evlerinin geçimini saylayamaz hale geldiklerini aktaran Necmi Yılmaz, "Pandemi nedeniyle bir yıldır çalışmayan servis esnafı olarak, kaçak ve korsan olarak çalışan araçların engellenmesi için Valimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Komutanımız, UKOME Müdürlüğümüzden; yasa ve yönetmeliklerin uygulanması yönünde, gerekli uyarıları yapmalarını ve talimatları vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Alanya Servis Esnafları Dernek Başkanı Hasan Lök, "Korsan servislerle mücadele ediyoruz. Pandemiden sonra 14 aydır benim meslektaşlarım şu anda işsiz. Yetkililerden bu konunun çözülmesini istiyoruz" dedi.
Serik Öğrenci Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Rasim Akçehre de "Pandemi nedeniyle burada birçok arkadaşımız mağdur. Çeşitli ilçelerden C plakası sahibi arkadaşlarımız da buraya geldi. Desteklerini esirgemiyorlar. Burada devlet yetkililerine, kanunlara, servisçi esnaflarına bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı