Yaşam Minibüsler yerini otobüslere bırakacak

Minibüsler yerini otobüslere bırakacak

Paylaş
Minibüsler yerini otobüslere bırakacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Minibüsçüler Odası arasında imzalanan protokolle, toplu taşımada kullanılan minibüsler yerini otobüslere bırakacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen imza töreninde, şehirlerin büyümesiyle sorunlarının da beraberinde büyüdüğünü, ulaşım sorununun bunların başında geldiğini söyledi. Sorunun sadece Gaziantep’te değil bütün metropollerde görüldüğünü ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu:

"Biz 2004 yılında ulaşım master planını yaptırırken, bu şehirde yaşayanların yüzde 50’den fazlası yürüyerek bir yerden bir yere gidiyordu. Keşke yıllar öncesinde ulaşımla ilgili daha radikal kararlar alınmış olsaydı. Bugün Gaziantep’te ulaşım adına daha yapacak çok şey var ama bir yerden başlamak lazımdı. Biz de oradan başladık. Artık minibüslerle yolcu taşımak bu şehre yakışmıyor. Herkes bu şehir için bir fedakarlık yaptı. Çünkü bizler bu şehirde doğduk, bu şehirde yaşıyoruz, yarın da bu şehirde birbirimizin cenazesini kaldıracağız. Bu şehirde eğer ulaşım kaliteli olursa bundan herkes kazanır."

Güzelbey, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini düşündüğünü belirterek, "Esnafın da rızası dahilinde anlaşarak minibüsleri otobüslere dönüştürüyoruz. Bu bazıları tarafından eleştirilebilir. İş yaparsanız eleştirilirsiniz. Biz artık buna alıştık. Eleştirilerin doğru olanlarını tabii ki dinliyoruz. ’Kulaklarımız eleştiriye kapalıdır’ demiyoruz hiçbir zaman" dedi.

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak ise protokol gereğince minibüslerin anlaşma yaptıkları otobüs firmasıyla takas edileceğini ve Avrupa Birliği standartlarına uygun araçların 6 ay içinde hizmete gireceğini söyledi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Protokolle, kentin 32 değişik hattında hizmet veren 487 minibüs kullanımdan kalkacak.

Haberin Devamı