Türkiye (Son Dakika) Minik Enes'in katili kendini böyle belli etti

Minik Enes'in katili kendini böyle belli etti

Paylaş
Minik Enes'in katili kendini böyle belli etti

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce köyünde 6 günden bu yana kayıp olan 6 yaşındaki Enes Tosun, ölü olarak bulundu. Katil zanlısı ise akrabası çıktı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde 6 gündür kayıp olan 6 yaşındaki Enes Tosun’un cesedi evlerinin bitişiğindeki bahçede gömülü olarak bulundu.

Tuzluca ilçesine 23 kilometre uzaklıktaki Güllüce Köyü’nde Metin- Bahar Tosun çiftinin iki çocuğundan büyük olan Enes Tosun, 29 Haziran günü oyun oynamak için çıktığı evine bir daha dönmedi. Bakkal dükkanı işleten Baba Metin Tosun’un jandarma ve AFAD ekiplerine haber vermesi üzerine Enes’i arama çalışmalarına başlandı. Jandarma, görgü tanıklarının ifadesine göre Enes Tosun’un kırmızı otomobille kaçırılma ihtimali üzerinde durarak geniş çaplı soruşturma başlattı.
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer32809","32809","201507","32809-329049.jpg","1", "0","Kayıp minik Enes, bahçede gömülü bulundu");

Enes Tosun’u bulmak için Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Ankara’dan özel ekip ve kadavra köpekleri getirtti. Arama köpekleri, bu sabah Tosun ailesinin bitişiğindeki evin bahçesinde tepki verdi. Metin Tosun’un akrabalarına ait olduğu belirlenen evin bahçesinde yapılan kazıda Enes’in çuval içindeki cansız bedeni bulundu. Öldürüldükten sonra çuvala konularak bahçeye gömülen Enes’i kim ya da kimlerin niçin öldürdüğü araştırılıyor. Oğullarının cansız bedeninin gören aile ise sinir krizi geçirdi. Tuzluca Devlet Hastanesi’ne götürülen Enes’in cenazesi otopsi için Erzurum’daki Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Olayla ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlatıldı.

AMCA OĞLUNUN EŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tuzluca İlçesi’ne bağlı Güllüce Köyü’nde kaybolduktan 6 gün sonra cesedi bulunan Enes Tosun’un ölümüyle ilgili baba Metin Tosun’un amcasının oğlu Mahmut Tosun’un eşi Güneş Tosun gözaltına alındı. Enes’in cesedinin bahçelerinde bulunmasının ardından kaçmaya çalışan Güneş Tosun, İnceköy yakınında jandarma tarafından yakalanarak ifadesi alınmak üzere Güllüce Jandarma Karakolu’na götürüldü.

Güllüce Köyü Muhtarı Tuncer Yaman, 2’si erkek 3 çocuk annesi Güneş Tosun’un jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf ettiğini öğrendiklerini söyledi. Güneş Tosun’un çok soğukkanlı olduğunu anlatan Muhtar Yaman, şunları söyledi:

"Güneş Tosun jandarmadaki ifadesinde, olay günü Enes ve çocuklarının evde yaramazlık yaptıklarını, defalarca uyarmasına rağmen sözünü dinlemediklerini söylüyor. Kadın, yaramazlık yapmaya devam eden Enes’i itince kafasını duvara çarpıp bayıldığını, korktuğu için çocuğu bahçeye gömdüğünü bildiriyor. Güneş, kayıp olduğu dönemde aileyle birlikte arama çalışmalarına katıldı ve ağladı. Defalarca jandarma sorguladı ancak bilgisi olmadığını söyledi. Enes’in cesedini savcı incelerken, boynunda yazmaları gördüm. Elleri ve ayakları kabloyla bağlıydı. Güneş’in kocası çevredeki köylere gidip çobanlık yapıyor. Sabah gidip akşam geliyor. Olaydan haberi olduğunu zannetmiyorum."

Köye gelerek Tosun ailesine taziyede bulunan Tuzluca Belediyesi Eş Başkanı DBP’li Neşegül Can, cinayetle ilgili gözaltına alınan Güneş Tosun’un, Enes’in ailesinin yanından ayrılmadığını belirtti. Neşegül Can "Enes’in boynunda kesikler var. Ayakları kabloyla bağlanmış. Arama köpekler bahçeye gelince Güneş Tosun korkup kaçıyor. Jandarma kadını İnceköy yakınlarında yakalıyor" dedi.