Muğla Minik fahri müfettişler gıda denetiminde

Minik fahri müfettişler gıda denetiminde

Paylaş
Minik fahri müfettişler gıda denetiminde

Minik fahri müfettişler gıda denetiminde

MUĞLA'da hayata geçirilen 'Minik fahri müfettişler gıda denetiminde' adlı projeyle ilkokul öğrencileri gıda denitimi yaptı. Ayrıca öğrencilere, fahri gıda müfettişi kimlik kartları dağıtıldı.

Fethiye Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 'Minik fahri müfettişler gıda denetiminde' adlı proje hazırlandı. Muğla genelindeki ilkokul 3. sınıf öğrencilerini hedef alan projeyle; hijyen eğitimi ve güvenilir gıda kavramı hakkında eğitim verilmeye başlandı. Eğitime katılan öğrenciler, daha sonra uygulamalı olarak bir gıda işletmesinde denetime çıktı. Etkinliklere katılan öğrencilere, fahri gıda müfettişi kimlik kartları verildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Fırat Erkal, "Yetişkinler de dahil olmak üzere güvenilir gıda kavramları hakkında yetersiz bilgiye sahibiz. Bir tüketici aynı zamanda denetçidir. Evlerimizin kapısını herkese açmadığımız gibi her gıda maddesini de tüketmemeliyiz. Etiket bilgisi okuma alışkanlığı mutlaka benimsenmeli ve özellikle yeni nesillere örnek olmak adına çok önem arz etmektedir. İçeriğindeki katkı maddeleri ve muhafaza koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Hijyen konusu sadece temizlik olmayıp kimyasal, biyolojik ve fiziksel risk sacayağı üzerindedir. Bu eğitim kapsamında yeni neslimizde bu farkındalığı arttırmak istedik. Gıda hijyeni, etiket okuma, besin değeri ve içerik bilgilerini gözden geçirme kavramları üzerinde durduk. Aldıkları bu bilgiler doğrultusunda çevrelerini de aydınlatacaklarını temenni ediyoruz" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı