Osmangazi Minik hentbolcuların şampiyonluk coşkusu

Minik hentbolcuların şampiyonluk coşkusu

Paylaş
Minik hentbolcuların şampiyonluk coşkusu

Minik hentbolcuların şampiyonluk coşkusu

Gürkan DURAL/OSMANGAZİ,(Bursa),(DHA) - BURSA'nın Osmangazi ilçesinde Osmangazi Belediyespor'un bünyesinde faaliyet gösteren Hentbol Akademi'de yetişen sporcuları, Minikler İl Karmaları Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde etti.

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Amasya’da düzenlenen Minikler İl Karmaları Türkiye Şampiyonası, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Amasya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakaya, 29 il ve 32 kulüpten toplam 600 sporcu katıldı. 2007 ve 2008 doğumlu çocukların ter döktüğü şampiyonanın ilk maçında Kayseri ekibi ile karşılaşan Osmangazili minikler, rakibini 21-2’lik skorla farklı yendi.

Müsabakada daha sonra Çorum’u 25-6, Sinop’u 17-4, Artvin’i 12-2’lik skorlarla yenen minik sultanlar yarı finale yükselmeye hak kazandı. Yarı finalde Adana Ada Sokağı’nı 13-12, finalde ise Ordu Gençlerbirliği’ni 10-5 mağlup eden Osmangazili hentbolcular, şampiyonayı namağlup bitirmenin mutluluğunu yaşadı.

Altın madalyanın sahibi olarak Bursa’yı en iyi şekilde temsil eden sporcu ve antrenörlerini tebrik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, alt yapıya yapmış oldukları yatırımların meyvelerini aldıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı