Türkiye (Son Dakika) Minik Mustafa da hayatını kaybetti

Minik Mustafa da hayatını kaybetti

Paylaş
Minik Mustafa da hayatını kaybetti

Aksaray'da bir evde çıkan yangında alevlerin arasından ağır yaralı halde çıkarılan 6 aylık Mustafa Tarhan, sevk edildiği hastanede kurtarılamadı. Minik Mustafa'nın ağabeyi 3 yaşındaki Bilal ve ikizi Yusuf dün ölmüştü. Baba Nazım Tarhan, ikizlerini bir kez gördü

Olay, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan tek katlı müstakil evde, dün meydana geldi. Eşi 30 yaşındaki Nazım Tarhan İstanbul’da kağıt toplayarak geçimini sağlarken, evde 5 çocuğuna bakan 30 yaşındaki Cennet Tarhan iddiaya göre su doldurmak için 4 yaşındaki kızı Cenan’i, yanına alarak evden ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sırada 6 yaşındaki Ela Nur, 3 yaşındaki Bilal ve 6 aylık ikizler Mustafa ve Yusuf Tarhan’ın bulunduğu evde, iddiaya göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede her yeri sararken, evde bulunan Elanur dışarıya çıkıp koşarak yan tarafta oturan dayısı Serdar Doğan’dan yardım istedi.

İÇERİYE GİREMEDİLER

Koşarak eve gelen Serdar Doğan alevlerden dolayı içeriye giremedi. Evin demir parmaklıklarını kırmak istedi ancak başarılı olamadı. Evinin yandığını gören anne Cennet Tarhan da koşarak gelip içeriye girmek istedi. Ancak o da alevlerden dolayı giremedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip içeriye girerken vücudunda ağır yanıklar oluşan Bilal ile ikizler Yusuf ve Mustafa’yı dışarıya çıkarttı.

Haberin Devamı

Ağır yaralanan çocuklar 112 acil servis ambulansı ile Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Bilal ve ikizlerden Yusuf, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

MUSTAFA DA KURTARILAMADI

İkizlerden 6 aylık Mustafa ise ambulansla Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi altına alınan Mustafa bebek, burada yapılan müdahaleye rağmen dün gece kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.

Yaşadıkları olayı anlatan çocukların dayısı Serdar Doğan, "Dün akşam saatlerinde yeğenim Elanur koşarak yanıma geldi ve evlerinin yandığını söyledi. Ben de hemen olay yerine geldim. Eve geldiğimde her tarafı alevler sarmıştı. Kapıdan içeriye giremedim. Pencerenin demir korkuluklarını kırdım. İçeriye uzandığımda suratıma alevler geldi. Yeğenim Bilal ’Anne’ diye feryat ediyordu. Ben de pencereye doğru gelmesi için bağırdım. Ama alev ve dumandan dolayı pencereye gelemedi. Çocukların yandığını gözlerimle gördüm. Ciğerim yandı. Kahroldum ama bir şey yapamadım. Bu çocuklara hiçbir faydam dokunmadı. En azından bir tanesini kurtarsaydım bize tesilli olurdu. Ama alın yazıları böyleymiş. Cenabı Allah böyle emretmiş. Yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

İKİZLERİNİ BİR KEZ GÖRMÜŞ

Çocukların babası Nazım Tarhan’ın İstanbul’da kağıt topladığını söyleyen Serdar Doğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Çocukların babası İstanbul’daydı. Kağıt toplayarak para kazanıyordu. İkizler dünyaya geldiğinde bir kez gelip görmüştü. Eve kira olarak da 150 lira ödüyordu. Ben yeğenlerimi ve kız kardeşimi köyde otururken rahat etmeleri için buraya taşınmalarını sağlamıştım. Biz buna sebep mi olduk bilmiyorum. Ama bu Allah’tan geldi. Keşke köyden getirmeseydik, böyle bir olay başlarına gelmezdi."

Ankara’daki hastaneye kaldırılan yeğeni Mustafa’nın da hayatını kaybettiğini belirten Serdar Doğan, "Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Olay sırasında kardeşim çeşmeye su doldurmaya gitmiş. Kızını da çocukların yanında evde bırakmış." dedi.

YANGIN NEDENİ ELEKTRİK KONTAĞI

Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Arı ise yaptığı incelemeler sonucu yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini, ancak kesin sonucun yapılan detaylı incelemenin ardından netlik kazanacağını belirtti. Yangında hayatını kaybeden çocukların ise bugün akşam saatlerinde toprağa verileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

DHA