Bucak Minik öğrencilerden sergi

Minik öğrencilerden sergi

Paylaş
Minik öğrencilerden sergi

Minik öğrencilerden sergi

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BUCAK Zübeyde Hanım Anaokulu ve Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Anaokulu öğrencileri tarafından 'Bir kadın tüm dünyayı değiştirebilir' sergisi açtı.

Bucak Zübeyde Hanım İlkokulu bahçesinde yapılan açılışa Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışından sonra Kaymakam Erol Tanrıkulu ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

E-Twinning 'Bir Kadın Tüm Dünyayı Değiştirebilir' projesinin kurucusu, Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulamalı Anaokulu öğretmeni Saadet Tülkay ve Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmeni Eda Öztürk Bayram yaptıkları açıklamada, 'Bir Kadın Tüm Dünyayı Değiştirebilir' projesiyle çocuklara tarihte iz bırakan Türk kadınlarını tanıtmayı hedefledikleri söyledi. Mart ayında başlayan projenin mayıs ayında Anneler Günü'nde tamamlandığını aktaran öğretmenler, "Tarihte iz bırakan Türk kadınlarını çocuklarımıza tanıtmayı hedefledik. Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un annesi Emine Şerif Hanım, ilk kadın doktorumuz Safiye Ali, ilk kadın öğretmenimiz Fatma Refet Angın, ilk savaş pilotu Safiye Gökçen gibi tarihte iz bırakan kadınlarımızı çocuklarımıza tanıtıp, tanıtırken çocuklarımızı proje dâhilinde dramalar yaptık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı