Gündem Minik Serap alevler içinde can verdi

Minik Serap alevler içinde can verdi

Paylaş
Minik Serap alevler içinde can verdi

2 yaşındaki Serap Deniz Aker, odasında bulunan elektrikli ısıtıcının sebep olduğu alevler içinde kalarak, yaşamını yitirdi

Kartal Çavuşoğlu mahallesi Bahçe sokak 7 numarada bulunan 2 katlı binanın giriş katında meydana gelen yangında, kocasından ayrı yaşayan ve evinin geçimini temizlik işleri yaparak temin eden Şefika Aker, 6 ay önce taşındığı evini elektrikli ısıtıcıyla ısıtıyordu.

Isıtıcı da genellikle 2 yaşındaki kızı Serap Deniz Aker’in odasında tutarak kızının üşümesini engelliyordu. Sabah saat 04.30 sıralarında Şefika Aker temizlik yaptıktan sonra uyuyakaldı.Bir sonra kızının odasındaki ısıtıcı henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı devrildi.

Isı vermeye devam eden soba kısa sürede odadaki eşyaları tutuşturdu. Bir anda alevler kısa sürede odayı etkisi altına aldı. Dumanları farkeden komşuları durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi.

Komşuları demir parmaklıkları keserek camdan müdahale etmek istediler ama başarılı olamadılar. Bir süre sonra olay yerine gelen Kartal itfaiye ekibi yangını kısa sürede söndürdü.

Yapılan araştırmada minik Serap Deniz Aker'in , yanarak feci şekilde can verdiği anlaşıldı. Yavrusunun cansız bedenini gören Şefika Aker fenalık geçirince ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Basın mensuplarının görüntü almasını engellemeyen polis memurları küçük kızın cansız bedeninin neden ekip otosuyla hastaneye kaldırıldığı sorusunu soran gazetecilere cevap vermedi. Polis ısıtıcının nasıl devrildiğini araştırıyor.

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL-DHA