Cumartesi Postası Minik yaramazı mevsime göre besleyin

Minik yaramazı mevsime göre besleyin

Paylaş
Minik yaramazı mevsime göre besleyin

Çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi önemli ama hangi mevsimde ne yedireceğimizi nereden bileceğiz? Artık her sebze-meyve her an bulunuyor tezgahlarda. Peki biz tazesini-doğalını nasıl ayırabiliriz? İşte turfanda takvimi..

Hazırlayan: Ferhan Kaya Poroy

OCAK: Yeşil salata, pırasa, beyaz ve kırmızı lahana, ıspanak, havuç, kereviz, karnıbahar, nar, ayva, elma, pazı, kırmızı turp, mandalina, yafa portakal.

ŞUBAT: Elma, ayva, pazı, asma yaprağı, kırmızı turp, havuç, ıspanak, pırasa, balkabağı, karnıbahar, mandalina, yeşil salata, portakal, nar, dereotu.

MART: Yeşil salata, pırasa, beyaz lahana, ıspanak, havuç, kereviz, asma yaprağı, pazı, ayva, karnıbahar, kırmızı lahana, yafa portakal, taze soğan.

NİSAN:
Marul, yeşil salata, ıspanak, havuç, taze bakla, yafa portakal, elma, pazı, patates, kuru soğan.

MAYIS: Marul, salatalık, limon, bezelye, kabak, semizotu, kırmızı ve yeşil erik, çilek, taze bakla, taze fasulye, çarliston biber, patlıcan, domates, portakal.

HAZİRAN: Salatalık, patates, taze nane, bezelye, kabak, semizotu, çarliston biber, dolma biber, patlıcan, çilek, malta eriği, yeşil ve kırmızı erik, domates.

TEMMUZ: Salatalık, taze nane, taze kabak, semizotu, dolma biber, kırmızı erik, taze bamya, domates, karpuz, taze üzüm, kayısı, şeftali, vişne, yeşil erik, soğan.

AĞUSTOS: Salatalık, taze nane, sarımsak, kızılcık, şeftali, armut, kavun, karpuz, domates, dolma biber, patlıcan, taze fasulye, taze üzüm, kırmızı erik, taze kabak.

EYLÜL: Yeşil salata, salatalık, limon, dolma biber, çarliston, biber, patlıcan, domates, kavun, karpuz, şeftali, kırmızı erik, üzüm, armut, kızılcık, taze bamya.

EKİM: Dereotu, salatalık, taze kabak, havuç, dolma biber, patlıcan, taze fasulye, üzüm, yeşil salata, domates, kavun, elma, kırmızı erik, ayva, armut.

KASIM: Ayva, pırasa, balkabağı, lahana, ıspanak, havuç, kereviz, kuru ve taze soğan, karnıbahar, kırmızı turp, patlıcan, domates, mandalina, üzüm, elma.

ARALIK: Yeşil salata, balkabağı, pırasa, beyaz ve kırmızı lahana, ıspanak, havuç, kereviz, karnıbahar, kırmızı turp, elma, ayva, pazı, mandalina, maydanoz.

( 07.01.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı