Demre Miniklerden engelliler için farkındalık etkinliği

Miniklerden engelliler için farkındalık etkinliği

Paylaş
Miniklerden engelliler için farkındalık etkinliği

Miniklerden engelliler için farkındalık etkinliği

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde ana okulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilerin sorunlarına dikkati çekmek için farkındalık etkinliği yaptı.

Demre'de eğitim öğretim yapan Hacımusaoğlu Anaokulu'nun 5 yaş grubunun 51 öğrencisi, öğretmenleri Hatice Yıldırım, Didem Aydın, Mine Ocak Ördek ve Ziynet Bağlı ile Noel Baba Meydanı'na geldi. Minik öğrenciler, ellerinde 'En büyük engel sevgisizlik', 'Engel olma farkında ol', 'Hayatı paylaşmak için engel yok', 'Bugün sağlıklısın peki yarın?' ifadelerinin yazılı olduğu pankartlarla yürüyüş yaptı. Ardından gruplara ayrılarak öğretmenlerinin okuduğu 'Farklı ama aynı' ve 'Bir down sendromlu arkadaşım var' adlı kitapları dinledi. Ardından Noel Baba Meydanı'nda gözlerini bandajla kapatan öğrenciler yürüyüş yaparak, engellilerin sorunlarına dikkati çekmeye çalıştı.

Hacımusaoğlu Anaokulu Müdürü Melis Akay, "Düzenlediğimiz etkinlikle 'Ağaç yaşken eğilir' atasözünden yola çıkarak, engellilerin sorunlarıyla ilgili öğrencilerimizde küçük yaşta bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Toplumda farkındalık yaratmayı, engellilerin bizden farkı olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Sevginin engellilerin yaşamında en iyi ilaç olduğunu kavratmayı amaçlıyoruz. Dikkati çeken bir etkinlik oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı