Kemer Minta: Alacasu ihalesi iptal olacak diye düşünüyoruz

Minta: Alacasu ihalesi iptal olacak diye düşünüyoruz

Paylaş
Minta: Alacasu ihalesi iptal olacak diye düşünüyoruz

Minta: Alacasu ihalesi iptal olacak diye düşünüyoruz

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- AK PARTİ Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Alacasu Koyu'nun ihaleyle bir şirkete verilmesine ilişkin, "Hem teşkilat olarak bizlerin hem de halkımızın istediği gibi Alacasu Koyu için yapılan ihale iptal olacak diye düşünüyoruz" dedi.
AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Kemer'e bağlı Çamyuva Mahallesi'ndeki Alacasu Koyu'nun Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 13 Temmuz tarihinde yaptığı ihaleyle bir işletmeye verilmesine ilişkin açıklama yaptı. İsmail Selami Minta, "Bildiğiniz gibi Alacasu'yu 13 Temmuz'da Milli Parklar Genel Müdürlüğü ihaleye çıkarttı. Biz ihale öncesinde de buranın ihaleye çıkmaması konusunda Genel Müdürlükle görüşmelerimizi yapmıştık. Hatta burası arkeolojik sit alanı olduğu için o kurum da bir görüş bildirmişti 'ihale olmasın' diye ama biz iptal olmasını beklerken, 13 Temmuz'da yine ihaleye çıkartıldı. Biz hemen 14 Temmuz'da bunun üzerine hem milletvekillerimizle hem Turizm Bakanlığımızla, Dışişleri Bakanlığımızla görüştük. Buranın bu tür ihaleye konu olmaması gerektiğini, halkımızın da bu konuda hassasiyeti olduğunu bildirdik. Onlar da 'biz her zaman halk ne derse onun yanında oluruz' diye bir çalışma başlattılar" dedi.
Konuyla ilgili hem Turizm Bakanı, hem Dışişleri Bakanı, hem de Milletvekili Mustafa Köse'nin Orman Bakanı ile görüştüğünü aktaran İsmail Selami Minta, "Durumu, olayın hassasiyetini illettiler. Sayın Bakanımız da 'Biz her zaman halk ne derse onun yaptık, onu yaparız. Bu konuda da halkımız ne derse o olur, yapılan bu ihaleyi yeniden inceleyeceğim' diye onlara bir bilgi verdi. İnşallah bu inceleme neticesinde hem teşkilat olarak bizlerin hem de halkımızın istediği gibi Alacasu Koyu için yapılan ihale iptal olacak diye düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi bundan önce Beldibi'nde de Atatürk Parkı ve İzci Kampı'nın olduğu yer de aynı şekilde ihale edilmiş ve Turizm Bakanımızın girişimleriyle iptal edilip, Turizm Bakanlığı şu anda müracaatı yaptı orayı da alıp Çamyuva Mahalle'mizde yapılan o güzel halk plajı tesisi gibi seneye Allah'ın izniyle tesisler yapılacak. Biz Alacasu'nun da aynı bu şekilde Turizm Bakanlığımız tarafından günübirlik alan olarak işletilmesini istiyoruz. İnşallah orası da o şekilde halkımızın kullanımına sunulacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı