Gündem Miraç Kandili ne zaman? Ramazan ne zaman başlıyor?

Miraç Kandili ne zaman? Ramazan ne zaman başlıyor?

Paylaş
Miraç Kandili ne zaman? Ramazan ne zaman başlıyor?

Mübarek üç ayların içerisindeyiz ve bugün Recep ayının 19. günü... Şaban ayına doğru yavaş yavaş ilerliyoruz. Recep ayı içerisinde idrak edilecek olan Miraç Kandili'nin zamanı araştırılmaya başlandı. Dini bütün yüz binlerce kişi "Miraç Kandili ne zaman?" diye soruyor. Ramazan ayının başlangıç tarihi ve bayramı da sorgulanan bir başka konu...

Bugün itibarıyla Recep ayının 19. günü... Recep ayı içerisinde Miraç Kandili, Şaban ayı içerisinde ise Berat Kandili idrak edilecek. Bu mübarek günlerin ardından en hayırlı ay sayılan Ramazan ayı başlayacak. Peki, Müslümanların en değer verdiği günler ve aylar ne zaman?

Haberin Devamı

RAMAZAN NE ZAMAN?

Ramazan ayının ilk günü 6 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Vatandaşlar 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece ilk sahurlarını yapacaklar. 31 Mayıs'ta ise Kadir Gecesi idrak edilecek. 3 Haziran günü Ramazan arefesi... Razaman Bayramı'nın ilk günü 4 Haziran Salı, 2. günü 5 Haziran Çarşamba ve 3. günü 6 Haziran Perşembe günü kutlanacak.

MİRAÇ VE BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Mirac Kandili her yıl Recep ayının 26. gününe denk geliyor. Miladi takvime göre 2019 yılında Miraç Kandili 2 Nisan Salı günü idrak edilecek. Berat Kandili ise 19 Nisan günü idrak edilecek.