Türkiye (Son Dakika) Miraç Kandili'nde yapılacak ibadetler nelerdir? Miraç Kandili ne zaman?

Miraç Kandili'nde yapılacak ibadetler nelerdir? Miraç Kandili ne zaman?

Paylaş
Miraç Kandili'nde yapılacak ibadetler nelerdir? Miraç Kandili ne zaman?

2020 yılının ikinci kandili olan Miraç Kandili, bu yıl 21 Mart'ta idrak ediliyor. Miraç Kandili'nde yapılan ibadetler konusunda bilgi almak istiyorsanız "Miraç Kandili'nde yapılacak ibadetler nelerdir? Kandil namazı (tesbih) nasıl kılınır" haberimize göz atın.

Miraç Kandili'nde hangi ibadetler yapılmalı sorusu oldukça merak konusu. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Miraç Kandili gecesinde corona virüsü tedbirleri kapsamında bu gece camiler kapalı tutulacak. Kapalı tutulacak olan camiler nedeniyle Müslümanlar bu gece ibadetlerine evde devam edecek.

Haberin Devamı

Miraç Kandili'nde neler yapılmalı?

  • Miraç Kandili'nin gündüzünde oruçlu olmak ve kandili böyle karşılamak gerekir. Peygamber Efendimiz “Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur” buyurdu.
  • Salat ü selâm okumak.
  • Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tevbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih “Estağfirullah” demeliyiz.
  • Namaz kılmak. Bu geceyi namaz kılarak ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Miraç gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar. Ayrıca tesbih namazı da kılınabilir. Ancak üzerinde kaza namazı bulunan kimselerin bu gibi mübarek gecelerde nafile namaz yerine kaza namazı kılmaları daha yerinde olur. Bu sebeple kaza namazı olan kimseler bol bol kaza namazı kılmalı ve bu gece kılınacak bütün nafile namazları, kaza namazı olarak niyetlenmeli ve öylece kılmalıdırlar.