Futbol Mircea Lucescu: 'Fizik olarak tutunamadık'
Paylaş
Mircea Lucescu: 'Fizik olarak tutunamadık'

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İsveç maçının ardından açıklamalarda bulundu

Uluslar Ligi B Grubu mücadelesinde A Milli Takım'ın İsveç'le karşılaşması sonrası teknik direktör Mircea Lucescu açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Lucescu rakip takımın fizik gücüne değinirken, A Milli Takım'daki futbolcuların kendi takımlarında forma giymemesinden yakındı. İşte tecrübeli teknik adamın açıklamaları;

'RAKİP HATALARI DEĞERLENDİRDİ'

İlk yarıda çok iyi oynadık. Şansa değil gerçekten yaratılmış 3 pozisyonumuz var ilk yarıda. İkinci yarıda kendi kulüplerinde oynamayan arkadaşlarımız bu durumda tutunamadı. Kendi kulüplerinde oynasalardı bu hataları yapmazdı. Ama hatalar yaptık ve rakip bu hataları değerlendirdi.

'ÇOK GENÇ BİR TAKIMIZ'

Genç oyunculardan kurulu bir takım yaratmaya devam ediyoruz. 21 yaşında 3 tane oyuncumuz vardı. Bir yere varacağız, çok iyi çalışıyoruz. Kolay değil bunu yapmak. Çok genç bir takımız. 30 yıl tecrübe farkı olan bir rakibe karşı oynadık.

Haberin Devamı

'YEDİĞİMİZ GOL İNANILMAZ KÖTÜYDÜ'

Fizik gücüne bakarsak biz tutunamadık. Çok kuvvetlilerdi. Bizim oyuncularımız artık kendi takımlarında ilk 11 oynamak zorundalar. Milli Takım'da sadece iki günümüz var. Bu yeterli olmuyor. İlk yarıda iyi oynadık, şansımız yaver gitmedi. Olsen kalesinde iyiydi. Yediğimiz gol inanılmaz kötüydü. Penaltıdan yedik ama Çağlar'ın orta sahada 3 kişinin arasına girip çalım denemesinin ardından kontra ataktan gol yedik.

'EMRE AKBABA'YA İHTİYACIMIZ VAR'

Emre Akbaba'ya ihtiyacımız var. Orta sahada top taşıyabilecek birisi. Umarım Cenk ve Çağlar, kendi kulübünde düzenli oynarlar. Defansta Ertuğrul ile oynamaya çalışacağız. Yeni oyuncular aramaya devam edeceğiz. Şansla beraber Avrupa elemelerine hazır olacak bir takım kurmaya çalışıyoruz.

'BİRAZ SABIRA İHTİYACIMIZ OLACAK'

Umut dışında başka forvet bulamadık. O pozisyon için mücadele etmeleri lazım oyuncuların. Kendi takımlarında bile oynayamıyorlar ki nasıl olacak bu? Biraz sabıra ihtiyacımız olacak. Biraz sabır. Burak, Mehmet Topal gibi oyuncular kendi takımlarında oynarsa milli takımda neden olmasın. Mücadeleci bir takım yaratmak istiyoruz. Bugün tecrübe eksikliğini hissettik. Oynamaya korkuyorlar. Bütün oyunculara milli takım kapısı açıktır. Yeni bir takım kuruyoruz. Ben inanmış haldeyim. İyi bir takım yaratmaya inandım.

Haberin Devamı

HASAN ALİ - ÖMER BAYRAM DEĞİŞİKLİĞİ

Maçın 87'nci dakikasında Hasan Ali Kaldırım'ın oyundan alınıp Ömer Bayram'ın oyuna alınmasıyla ilgili gelen bir soruya yanıt veren Lucescu, "Sol bek çıkıp, yerine sol bek girmesinin önemi yok. Sonucu etkileyen bir şey değildi. Hasan Ali git-gel yapmıyordu. İleri itmek için bu oyuncu değişikliği yapıldı. Taktiksel anlamda değil" dedi. Mircea Lucescu, başka soru sorulmaması üzerine salondan ayrıldı.