Spor Mircea Lucescu resmen Milli Takım'da!

Mircea Lucescu resmen Milli Takım'da!

Paylaş
Mircea Lucescu resmen Milli Takım'da!

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu için imza töreni düzenleniyor. Tecrübeli hoca Arda Turan'a yeşil ışık yaktı!

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi için 2+1 yıllık anlaşma sağladığı Mircea Lucescu ile sözleşme imzalanıyor. İmza töreni Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşiyor.

Yıldırım Demirören sözlerine, "Sayın Fatih Terim ve ekibine teşekkür ederim. Mircea Lucescu ile sözleşme imzalamak için buradayız. Kariyerinde birçok kupa kazanmış bir hocayla yanyana oturmak benim için bir gurur. Lucescu ile 31 Temmuz öğleden sonra ilk görüşmeyi gerçekleştirdik. Kendisine başarılar diliyorum." diye başladı ve konuşmasını kısa tuttup, sözü Lucescu'ya devretti.

"DAHA ÖNCE GELMELİYDİM"


Mircea Lucescu'nun açıklamalarının tamamı:

Türkiye'ye birkaça sene önce gelmeliydim. 4 sene boyunca Galatasaray ve Beşiktaş'la çok önemli zamanlar geçirdik. Daha sonra Ukrayna'ya gittim ve orada bana iyi imkanlar sunuldu ve ben bu imkanları değerlendirdim. Federasyonla iki kez temasımız oldu, daha sonra gelen teklifi kabul etme kararı aldım. Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna'dan ayrılma kararı aldım. Ukrayna takımları güç kaybetmişti. Bu yüzden Zenit'e gitme kararı aldım. Geçen sene çok iyi bir sezon geçirmedim. İmza attıktan sonra Başkan birçok şeyi değiştirmek istedim ve Zenit'i bıraktım. 1,5 ay düşündüm ve evde oturamayacağıma karar verdim. Önce Galatasaray benimle temasa geçti.

GALATASARAY'A ONLARLA ÇALIŞMAYACAĞIMI İLETTİM


Östersunds mağlubiyetlerinden sonra takıma yardımcı olmam istendi. Başkan yardımcısı bana Futbol Direktörlüğü önerdi. 1 hafta zaman istedim ve kararımı vereceğimi söyledim. Galatasaray'a istedikleri pozisyonda çalışmayacağımı ilettim. 31 Temmuz'da Demirören'le telefonda konuştuk ve benden Milli Takım'ın başına geçmem istendi. Ayın 1'inde Galatasaray Başkanı tekrar geldi ve Milli Takım'ın başına geçeceğimi kendilerine ilettim. Daha sonraki gün Ali Dürüst ve sayın başkanla görüşüp, anlaştık. İkisiyle de çalışma fırsatı buldum.

EN ÖNEMLİ GÖREVDEYİM


Ali Dürüst'le Galatasaray'da Yıldırım Demirören'le Beşiktaş'ta çalışma fırsatı bulmuştum. Sportif açıdan zor bir durumda olmamıza rağmen, çalışmayı kabul ettim. Bu teklifi kabul etmem de Türkiye'yi çok sevmem var. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarının bana destek vereceğini biliyorum. En önemli görevdeyim. Ülkeyi en üst düzeyde temsil edeceğiz.

Sayın Fatih Terim'e de teşekkür etmek istiyorum. Sanki hayatlarımız birbirini takip ediyor gibi. Galatasaray'dan ayrıldığında ben geçmiştim takımın başına şimdi de Milli Takım. Ona teşekkür ederim. İnşallah Galatasaray'ın başına döner ve başarılı olur.

ARDA TURAN MİLLİ TAKIMA DÖNECEK Mİ?


Arda durumunu az çok biliyorum. En büyük sıkıntılardan biri Avrupa'da forma giyen ama Milli Takım'da oynamayan futbolcular. Bu durumu hızlıca çözmeliyiz. Benim amacım tüm futbolcular, bu ülkeye karşı sorumlu olduklarını anlatmak. En kıza zamanda çözülecek bir sorun bu. Arda'yla görüşüp ona telefon edeceğim. Türk halkının ne kadar duygusal olduğunun farkındayım. Bu doğrultuda onun acı çektiğini biliyorum. Milli Takım'ın ona, onun da bize ihtiyacı var.


Haberin Devamı