Mudanya Mirzaoba Köyü'nde yörük şenliği

Mirzaoba Köyü'nde yörük şenliği

Paylaş
Mirzaoba Köyü'nde yörük şenliği

Mirzaoba Köyü'nde yörük şenliği

Merve KIZILKAYA/MUDANYA-(Bursa),(DHA) - BURSA'nın Mudanya İlçesi, Mirazaoba Köyü'nde geleneksel hale gelen Yörük Türkmen Şenliği, bu yıl da coşku içinde kutlandı. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen şenlik, köy meydanında yüzlerce kişiyi buluştururken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bursa'nın Mudanya İlçesi Mirzaoba Köyü'nde bu sene 12'ncisi düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği coşku içerisinde kutlandı. Köy meydanında yüzlerce kişiyi buluşturan şenliğe, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mirzaoba Köyü Muhtarı Şenol Durgut, köyün ilk öğretmeni Sait Alper, mahalle sakinleri ile çok sayıda Mudanyalı katıldı. Tarihi Mudanya Bandosu’nun konserleriyle devam eden etkinliklerde, temsili olarak sahnelenen kına gecesi, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Etkinlik sonunda sanatçı Emel Örgün ve ekibi, Yörük türkülerini seslendirerek izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Mirzaoba Mahalle Muhtarı Şenol Durgut, çok kültürlü bir yapıya sahip olan Mudanya’nın değerlerini yaşatan Mudanya Başkan Hayri Türkyılmaz'a teşekkür etti. Göreve geldiğinde Mudanya’yı sahip olduğu tüm değerleriyle geleceğe taşıma sözü verdiğini hatırlatan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Her mahallemizin değerlerini ortaya çıkarma konusunda çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. Tarihimize, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak, hemşerilerimle birlikte yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı