Ankara MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı faydalanıcıları belirlendi

MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı faydalanıcıları belirlendi

Paylaş
MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı faydalanıcıları belirlendi

MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı faydalanıcıları belirlendi

ANKARA, (DHA)- AVRUPA Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen 'Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi' (MİSGEP) kapsamında hayata geçirilen Finansal Destek ve Rehberlik Programı'nın faydalanıcılarının belirlendiği bildirildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; işletmelerin yoğun ilgi gösterdiği programda kömür veya metal cevheri üreten Zonguldak'tan Mersin'e, Çanakkale'den Hakkari'ye kadar 26 farklı ilde 70 yeraltı maden işletmesi bu destekten yararlanmaya hak kazandı. İş sağlığı ve güvenliği alanında verilecek destek hem finansal destek modelini hem de kurumsal kapasitenin geliştirilmesini sağlayacak rehberlik desteğini içerecek şekilde tasarlandı. Sürekli değişen çalışma ortamının her daim yeni risklere açık hale getirdiği bu sektörde 24 ay boyunca saha ziyaretleri ile verilecek rehberlik desteği kapsamında; iş yerlerinin risk değerlendirmesi, acil durum planları, yeraltı maden ocağının 3 boyutlu modellenmesi, havalandırma planlarının yazılım üzerinden modellenmesi, iş kazası ve ramak kala olaylara dair raporlama ve kök neden analizi prosedürlerinin geliştirilmesi gibi teknik çalışmalar için bilgi ve deneyim aktarımının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca bu destek, 10 bin çalışanın sağlık taramalarının yapılmasını ve tiyatro yolu ile eğitimini de kapsıyor.
Toplam bütçesi 7,6 milyon Euro olan program kapsamında sağlanacak finansal destekler ise yeraltı maden işletmelerinin bu dönemde görevlendirecekleri İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) profesyoneli ücretlerini, tahlisiye eğitim bedellerini ve KOBİ'lere özgü İSG Yönetim Sistemi Standardının 15 işyerine entegrasyon masraflarını karşılıyor. Faydalanıcıların belirlenmesi ile saha faaliyetleri ivme kazanacak bu programla; tüm tarafların çabası ve işbirliği ile yeraltı maden işletmelerinde insana yakışır çalışma koşullarının oluşturulması hedefleniyor.

Haberin Devamı