Spor Misimoviç, kariyerini Avrupa'da sürdürmek istiyor

Misimoviç, kariyerini Avrupa'da sürdürmek istiyor

Paylaş
Misimoviç, kariyerini Avrupa'da sürdürmek istiyor

Bakir Tiro - Bosna Hersek'in eski milli futbolcusu ve daha önce Galatasaray'da forma giyen Zvyezdan Misimoviç (32), iki yada üç hafta sonra Avrupa'nın bir takımı ile anlaşma imzalayacağını söyledi.

Bu yıl Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nın ardından Bosna Hersek Milli Futbol Takımı’nı bırakan Misimoviç, tatil için geldiği Saraybosna’da AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bosna Hersek milli takıma gelecek olan teknik direktörün çağırması durumuna milli takıma dönebilir misiniz? sorusuna Misimoviç, "Bilmiyorum, bu konu ile ilgili çok fazla düşünmedim. Açık konuşmak gerekirse, kendimi şu anda orada görmüyorum ve milli takıma yeniden dönmem doğru bir hamle olur mu bilmiyorum" diye konuştu.

"Ejderhalar"ın ilk katıldıkları Dünya Kupası’nda sergilediği oyun ile ilgili de konuşan Misimoviç, "Şu anda geriye baktığımızda, Dünya Kupası’nda bir üst tura çıkabilirdik. Bu hedefimizdi ama maalesef onu yakalayamadık. Grup elemelerini geçtiğin zaman her şey mümkündür. Biz bunu yapamadık ama bunu yapacak kaliteye sahiptik" dedi.

Misimoviç, Bosna Hersek’in EURO 2016 elemelerinde kötü başlangıca rağmen eski takım arkadaşlarına güvendiğini hatırlatarak, milli takıma Fransa’daki turnuvaya katılmayı başarabileceğini ifade etti.

Çin’in Guizhou Renhe takımında kaliteli bir sezon geçirdiğini anlatan Misimoviç, ancak "eve dönmeye" karar verdiğini söyledi.
Misimoviç, "Kariyerimi Avrupa’da sürdüreceğim. Çin ile işim bitti. Bana iki yıllık anlaşma daha teklif ettiler fakat benim ailem Münich’te yaşadığı için reddettim. Ailemden uzak olmak istemedim. Hedefim Avrupa’ya dönmek, daha doğrusu Almanya’ya. İki yada üç somut seçeneğim var. Önümüzdeki iki yada üç haftada bir takım ile anlaşma imzalayacağım, büyük ihtimalle" diye konuştu.

Bosna Hersek’in Sarajevo ve Sırbistan’ın Kızılyıldız takımların yetkililerini kendisiyle görüştüklerini de söyleyen Misimoviç, şu anda başka hedefleri olduğunu, bu iki takımla 2-3 sene sonra belki görüşebileceğini ifade etti.

AA

Haberin Devamı