Siyaset 'Mısır'da yaşananlar ne islami ne insani'
Paylaş
'Mısır'da yaşananlar ne islami ne insani'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır'da yaşananların batı dünyası için de bir imtihan niteliğinde olduğunu belirterek, "Mısır'da yaşananlar ne insani ne de islamidir. Mısır ile dünya arasında bir çukur oluştu. Bu çukur zor kapatılır" dedi

AK Parti Kayseri İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan Bakan Taner Yıldız, Mısır’da yaşananlar, TÜPRAŞ’daki denetimler ve Gazi parkı olaylarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yıldız, özellikle Batı’yı sessiz kalmakla eliştirdiği Mısır’daki gelişmelere değinerek, "Bölgemiz bölgemiz önemli bir zaman diliminden geçiyor. Bu kadar acının içersinde bu kadar katliamın içerisinde Mısırlı bir bakan, mahçup olmadan kalkıp, herhangi bir silahla ateş edilmedi, sadece biber gazı kullanıldı. Sonucunda ise, komik bir tavırla 200 kişi öldü diyebiliyor. Bu kadar acının içerisinde komik bir durum yaşanabiliyor.

Bunlar aslında yanlız Mısır’ın değil batı dünyasının da her kesiminde insanlık adına bir imtihanıdır. Bu imtihanın başarılı bir şekilde verildiği söylenemez. Mısır’da olanlar insanlık tarihine de kara bir leke olarak geçmiş olacak. Mısır ile dünya arasında bir çukur oluştu. Bu çukur zor kapatılır" diye konuştu.

Bakan Yıldız, Gezi Parkı olaylarının da basit bir ağaç ve çicek olayı olmadığının, AK partinin 11 yıllık kazanımlarının, 11 günde harcanmak istediğini öne sürdü.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak’ın önceki gün medyada yer alan, ‘Türkiye’nin gözbebeği, Türkiye’yi taşıyan sanayi kuruluşlarını, şirketlerini gözümüz gibi korumalıyız’ şeklindeki açıklamasına da yanıt vererek, şunları söyledi:

"Bir Oda başkanımızın, vergi ve teknik denetimlerle ilgili TÜPRAŞ’ı kasteden sözlerini anlamak mümkün değildir. Onlarca, yüzlerce rutin vergi denetimi yapılmaktadır. Bunun gezi parki olaylarına rast geldiğini söyleyenlere, bu denetimlerin rutin ve vatandaş adına yapıldığını hatırlatmak isterim. 28 Şubat’la ilgili yorumları kabul etmeyiz.

Hak etmediğimiz bir eleştiriyi Kayseri’deki oda başkanının yapmasına onun adına üzüldüm. Ak Parti zamanında servetini, varlığını 10-15 katına katlayanlar oldu. Kasıtlı bir şey yapılmamıştır. Ekonomide bu tür olayları böyle yorumlamak yanlıştır. Kabul edilemez. 28 Şubatta yapılanlarla benzerlik asla sağlanamaz. TÜPRAŞ’da vergi denetimi yapılmaktadır, ön ve peşin hüküm yoktur. Rutin denetimler her zaman devam edecektir. 10-15 yıl önce bu ülkede ekonomik kriz ve sıkıntı çeken, acı çeken sanayicilerimiz de unutulmamalıdır."

AK PARTİNİN OYU YÜZDE 54.5’A KADAR ÇIKACAK

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da, partisinin önümüzdeki genel seçimlerde yüzde 51.5 ila 54.5 arasında oy alacağını iddia ederek, "2013 seçimleri Türkiye’nin çağ atlama seçimidir" dedi.

Oktay ENSARİ- Selma KARA/KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı