Mısırla yapılan yemekler

Mısırın eşsiz lezzetini yemeklere de katmak istiyorsanız mısırla yapılan yemekler tam size göre olacaktır. Birbirinden lezzetli mısırla yapılan yemekler haberimizde.

13 Eylül 2021, Pazartesi 13:20 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
MISIR ÇORBASI TARİFİ

MISIR ÇORBASI TARİFİ

Mısır çorbası malzemeler

  • 500 gram dondurulmuş mısır
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 çay bardağı süt
  • 4 çay bardağı tavuk suyu
  • 5-6 dal frenk maydanozu

Mısır çorbası yapılışı

İlk olarak mısırın yarısını ayırıp ezerek püre haline getirin. Diğer yarısını bir kenarda bekletin. Derin bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları piyazlık doğrayıp ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz mısırları tencereye ekleyip karıştırın. Üzerine sütü ve tavuk suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çorba kaynamaya başladığında, ayırmış olduğunuz tane mısırları da ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış frenk maydanozu serpebilirsiniz.


MEKSİKA USULÜ MISIR TARİFİ

MEKSİKA USULÜ MISIR TARİFİ

Meksika usulü mısır malzemeler

  • 4 mısır
  • Yarım su bardağı mayonez
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım lime suyu
  • Yarım su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı toz acı biber
  • 3-4 dal taze kişniş

Meksika usulü mısır yapılışı

Mısırları tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Mayonez, krema, sarımsak tozu ve lime suyunu bir kasede karıştırın. Toz parmesan peyniri, toz acı biber ve ince kıydığınız taze kişnişi ayrı bir kasede karıştırın. Mayonezli karışımı bir fırça yardımıyla mısırların üzerine sürüp parmesan peynirli karışıma bulayın. Mısırları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin.


MISIRLI PİRİNÇ KÖFTE TARİFİ

MISIRLI PİRİNÇ KÖFTE TARİFİ

Mısırlı pirinç köfte malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç ya da pilav
  • Yarım su bardağı tane mısır
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Bulamak için

  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Mısırlı pirinç köftesi yapılışı

Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Pirinç, mısır, un, maydanoz, tuz, kabartma tozu, karabiber, kırmızı pul biber ve yumurtayı bir kasede karıştırın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.


MISIRLI AYRAN AŞI TARİFİ

MISIRLI AYRAN AŞI TARİFİ

Mısırlı ayran aşı malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • Yarım su bardağı tane mısır
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı kıyılmış taze nane

Mısırlı ayran aşı yapılışı

Buğdayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mısır taneleri ve haşlanmış nohutu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Tuz ekleyip ılınmaya bırakın.

Yoğurdu su ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırparak çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. İnce kıyılmış nane ilave edip servis yapın.


KÖFTELİ HAVUÇLU MISIR YEMEĞİ TARİFİ

KÖFTELİ HAVUÇLU MISIR YEMEĞİ TARİFİ

Köfteli havuçlu mısır yemeği malzemeler

  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı tane mısır
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su
  • Köftesi için
  • 300 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Köfteli havuçlu mısır yemeği yapılışı

Kıymaya soğanı rendeleyin. Yumurta, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Küçük misket köfteler hazırlayıp az yağda kızartın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları ince doğrayıp soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Salça, küp doğranmış domates ve unu ekleyin. Sıcak su ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Mısırları ve bezelyeleri ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış köfteleri yemeğe ilave edip 10 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.


MISIR MÜCVERİ TARİFİ

MISIR MÜCVERİ TARİFİ

Mısır mücveri malzemeler

  • 1 su bardağı tane mısır
  • 2 yumurta
  • 3 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Dereotu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Mısır mücveri yapılışı

Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu, mısır, ince doğranmış taze soğan, ayçiçeği yağı, tuz, kırmızı pul biber ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Ayçiçeği yağını tavada iyice kızdırıp mısırlı karışımdan bir yemek kaşığı kadar alıp yağın içine bırakın. Altın rengi alıncaya kadar kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Ilık servis yapın.


MISIR KABURGA TARİFİ

MISIR KABURGA TARİFİ

Mısır kaburga malzemeler

  • 1 adet süt mısır
  • Kişniş
  • Paprika
  • 1 çay kaşığı kereviz tuzu
  • Rendelenmiş eski kaşar peyniri

Sosu için:

  • Yarım lime suyu
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos

Mısır kaburga yapılışı

Öncelikle bir adet mısırı tezgahın üzerine alın ve bıçağı üzerine dik bir şekilde yerleştirin. Başka bir bıçakla, mısırın üzerindeki bıçağa vurarak ortadan ikiye ayırın. Kalan parçaları da ortadan ikiye bölerek 8 adet küçük parça çıkartın. Mısırları sıcak suyun içerisine koyun ve 5-6 dakika haşlayın. Mısırı haşlanmış sudan çıkarttıktan sonra, kızgın yağa alın. Mısırı kızartırken üzerine kişniş, çok az kereviz tuzu, paprika, rendelenmiş eski kaşar peyniri ekleyin. Eski kaşar yerine rendelenmiş parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.

Sosu için; Bir kabın içerisine 2 kaşık mayonez, yarım lime suyu ve bir kaşık acı sos ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak sos kıvamı elde edin. Pişirdiğiniz mısırı mayonezli sosla birlikte servis edebilirsiniz.


MISIRLI VE BAHARATLI PİLAV TARİFİ

MISIRLI VE BAHARATLI PİLAV TARİFİ

Mısırlı baharatlı pilav malzemeler

1 su bardağı baldo pirinç

1.5 su bardağı sıcak su

1.5 çay bardağı dondurulmuş mısır

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı Chili biberi

1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni

Mısırlı ve baharatlı pilav yapılışı

Pirinçleri tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin ve iyice yıkayın. Zeytinyağını ısıtıp pirinçleri ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye yakın dondurulmuş mısırları, sarımsaklı çeşni ve biber ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.


MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

Mısır gevrekli kurabiye malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 400 gram krem çikolata
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram mısır gevreği

Mısır gevrekli kurabiye yapılışı

Derin bir kabın içinde tereyağını, yumurtaları, pudra şekerini, nişastayı ve vanilyayı ilave ederek yoğurun. Ardından kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çikolata ezmesini ısıya dayanıklı cam bir kabın içerisine dökün. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek benmari usulü eritin. Mısır gevreklerini çok ufalanmayacak şekilde rondodan geçirin ve bir tabağa alın. Pişen kurabiyeleri ilk önce erittiğiniz ılık çikolata ezmesine batırın. Ardından mısır gevreklerine bulayıp servis tabağına dizin. Şık bir sunum elde etmek için, mısır gevrekli kurabiyeleri servis ederken çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (13 Eylül 2021)