Siyaset 'MİT Müsteşarı Fidan ile ilgili iddialar gerçek dışıdır'
Paylaş
'MİT Müsteşarı Fidan ile ilgili iddialar gerçek dışıdır'

Konya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MİT Müsteşarı Fidan ile ilgili iddialara Davutoğlu, "Hakan Fidan ile ilgili ortaya koyulan iddialar gerçek dışıdır" dedi

Davutoğlu gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Sayın Hakan Fidan'la ilgili ortaya konan iddialar gerçek dışı olmanın yanında bir şeyi de gösteriyor: Sayın Hakan Fidan'ın görevini ne kadar mükemmelen yaptığını da ortaya koyuyor.

Çünkü Sayın Hakan Fidan, daha önceki MİT müsteşarlarımız da şüphesiz büyük çabalar sarf ettiler, Hakan Fidan da aynı çizgi içerisinde Türk istihbaratının kurumsal altyapısını geliştirme ve ülkemize dönük muhtemel riskleri bertaraf etme anlamında bilgi toplama çalışmaları, enformatik çalışmaları yapma konusunda büyük bir kapasite artırımına gitmiştir. Olağanüstü bir çabayla bu kurumsal altyapıyı geliştirmiştir.

Hakan Fidan'ın ve diğer güvenlik birimlerimizin bu konuda hesap vereceği tek merci Türk milletidir, TBMM'dir, hükümetimizdir.

Haberin Devamı

Dolayısıyla bütün bu iddialar Sayın Hakan Fidan'a dönük, zamanlama itibarıyla dikkat çekici bu iddialar, hem asılsızdır hem de çok kötü bir kara propaganda örneğidir."

DHA