Gündem 'MİT-PKK görüşmesi' sızdı

'MİT-PKK görüşmesi' sızdı

Paylaş
'MİT-PKK görüşmesi' sızdı

Türkiye gündemini sarsan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Bu son ses kaydının, MİT-PKK-İmralı pazarlığına dair olduğu iddia ediliyor

Ses kasetindeki bomba ifadeler kadar kasetin ortaya çıkışı da esrarengiz... Bunun için istihbarat operasyonlarını aratmayacak bir yöntemin izlendiği söyleniyor.

Ses kaydı saat 09.37'de PKK'ya yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansı'nın sitesinden yayınlandı. Ses kaydı, site hacklenip sisteme gizlice girilerek servise konuldu.

Haberin Devamı

'BİZ YAYINLAMADIK, HACKLENDİK'

DİHA'nın (Dicle Haber Ajansı) sitesi şok ses kaydı yerleştirildikten sonra 2.5 saat süreyle devre dışı kaldı. DİHA abonelerine ses kaydının sitelerine "sanal saldırı sonucu şifrelerinin kırılması suretiyle eklendiğini, haber farkedilir edilmez yayından kaldırıldığını" duyurdu.

ŞOK SES KAYDINDA NELER VAR?

Video paylaşım sitesi Vimeo üzerinden paylaşılan ses kaydı PKK ile devlet arasında görüşmelerde yer alan kişiler MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, KCK'lı Mustafa Karasu, PKK'lı Sabri Ok, Kongra-gel Başkan Yardımcısı Zübeyir Aydar ve koordinatör ülke temsilcileri arasında geçiyor. Koordinatör ülke temsilcisinin ingilizce konuştuğu görülürken kimliği bilinmiyor. Görüşmelerin hangi tarihte olduğu da meçhul.

Haberin Devamı

'15 SAYFA TALEP YAZMAYIN'

Görüşmeler sırasında çok dikkat çekici diyaloglar yaşanıyor. Terör örgütü PKK, taleplerini 15 sayfa ile MİT'e bildirince istihbarat teşkilatı tepki gösteriyor ve '15 sayfa talep yazmayın Kısa yazmayı bir türlü öğretemedik size' sözleriyle tepki gösteriyor.

İŞTE O KONUŞMALAR....

PKK üyesi Sabri Ok: Devlet de arayıp, 'hangi ilde hangi dağda birileri var ben de imha ederim' demesin çünkü biz çözüm sürecindeyiz

MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş: Peki ne kadar süre bekletmeyi düşünüyorsunuz dağlarda?

Sabri Ok: Biz istiyoruz ki en kısa sürede bu sorun çözülsün böyle altı yılda yedi yılda değil

Afet Güneş: Yani bu neresinden bakarsak bakalım çünkü çözümün parametreleri içinde işte basit bir takım taleplerden anayasa değişikliğinden Öcalan'ın serbest bırakılmasına kadar çok geniiş bir skala var. Talepleri şöyle bir göz önüne getirdiğimiz zaman çok geniş bir skala var. Bunların üç ayda beş ayda, sekiz ayda bir senede tamamlanabilmesi söz konusu değil.

Sabri Ok: Bugün için size kısa bir şey hazırlasak nasıl olabilir?

Afet Güneş: Yani götürmeye çalışırız ama dediğim gibi altı buçuğa kadar yetiştirebilirseniz. Ama ne olur on beş sayfa yazmayın gözünüzü seveyim niçin söylüyorum.

Sabri Ok: Yok biz kısa yazacağız.

Haberin Devamı

Afet Güneş: Hakikaten kısa yazmayı hiç bilmiyorsunuz

Sabri Ok: Doğru

DİHA: GERÇEKLİĞİ TEYİT EDİLMEDİ

Dicle Haber Ajansı ise yaptığı "Diha'dan abonelerine zorunlu açıklama" başlığıyla yaptığı duyuruyla okurlarından özür diledi:

"Sabah saat 09.37'de servis edilen haber, sitemize yapılan sanal saldırı sonucu şifreler kırılarak eklenmiştir. Gerçeklerden asla taviz verilmez sloganı ile tüm zorluklara rağmen çalışmasını sürdüren ajansımız, abonelerine geçrek ve objektif haberler servis etmeyi vazgeçilmez bir ilke olarak benimsemiştir. Söz konusu haber ise araştırılıp ortaya çıkarılan veya bir haber kaynağının göndermiş olduğu bir haber değildir. Dolayısıyla gerçekliği teyit edilmediği gibi, ajansımızla da bir ilgisi yoktur. Haber farkedilir edilmez hemen müdahale edilmiş ve siteden kaldırılmıştır. Teknik çalışmalar nedeniyle 2.5 saat yayım yapamadık. Bu nedenle abonelerimizden özür diliyoruz"

Kaynak: İNTERNETHABER