Merkez Mobil cihazlarını, pedal çevirerek şarj edebiliyorlar

Mobil cihazlarını, pedal çevirerek şarj edebiliyorlar

Paylaş
Mobil cihazlarını, pedal çevirerek şarj edebiliyorlar

Mobil cihazlarını, pedal çevirerek şarj edebiliyorlar

İbrahim EMÜL/OSMANİYE; (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Etüt-Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER), Karacaoğlan Yerleşkesi'nde daha az enerji kullanımı ve çevreye daha duyarlı olabilmek adına "Pedallı Şarjmatik" projesini hayata geçirdi.
ENERMER Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan ve Öğretim Görevlisi Enes Kavun tarafından projelendirilen ve üniversite atölyelerinde teknisyen Ali Ayur'un katkılarıyla imalatı yapılan Pedallı Şarjmatik ile öğrenciler, hem sağlıklı yaşam için spor yapmaya teşvik edilmekte, hem de cep telefonu, tablet gibi mobil cihazlarını şarj edebilmeleri sağlanmakta.
Proje hakkında da bilgi veren Ertaç Hürdoğan, "Bu projeyle, spor amacıyla kullanılan pedal mekanizması ile günlük hayatın vazgeçilmezi olan akıllı telefonların şarj ihtiyaçlarını, sıfır emisyon ile karşılayabilecek bir ürün ortaya çıkmıştır" dedi. Hürdoğan, ENERMER olarak daha önce de kampüs içerisinde farklı noktalarda, güneş enerji ile şarj yapılmasına olanak sağlayan projelerin hayata geçirildiğini ve bu projenin öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Pedallı Şarjmatik projesinin de öğrencilerin ilgisini çekeceğini umduklarını söyleyen Hürdoğan, kampüs içerisinde sağlıklı yaşamı desteklemek ve yenilenebilir enerjiye dikkat çekmek için yapılan bu projelerin özellikle bölgede daha da yaygınlaştırılması için çalıştıklarını kaydetti.
Öğrenciler, pedalları çevirerek telefonlarını şarj edebilme imkanı sunan öğretim görevlilerine teşekkür ederek, eğlenirken enerji üretimi yapabilmekte olduklarını ifade ettiler.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı