Yaşam Mobil Veri Trafiğinde Son Durum Nedir?

Mobil Veri Trafiğinde Son Durum Nedir?

Paylaş
Mobil Veri Trafiğinde Son Durum Nedir?

Artık evlerin garajlarında Apple markasının temellerinin atıldığı ya da sohbet odalarında Apache gibi internet sunucularının ortaya çıktığı bir Dünyada yaşanıyor.

Bunları aktaran Sayan, Dünyanın dijitalleştiğini belirterek; “Dijitalleşmedeki yüzde 10’luk artış ülkelerin Gayrisafi Yurt içi Hasılalarında yüzde 0,50-0,62 oranında artış sağlamakta, işsizlik oranını yüzde 0,84 azaltmakta, küresel innovation-yenilikçilik sıralamasında ise 6 basamak öne geçirmektedir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mobil Veri Trafiğinde Son Durum Nedir

Sayan, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Avrupa Sayısal Gündemi 2020 çerçevesinde; Elektronik Haberleşme Sektöründe Avrupa Tek Pazarı’nın oluşturulmasına genişbant yatırım ortamının iyileştirilmesi ve rekabetin geliştirilmesi için düzenleme yapma kararı aldığı bilgisini verdi.

Sayan, Türkiye’nin son 13 yılda Bilgi Teknolojileri ve İletişim alanında büyük bir sıçrama yaptığını belirterek; “Türkiye’de bugün itibariyle 72 milyonu aşan mobil telefon abonesi bulunmaktadır. 0-9 yaş nüfus hariç tutulduğu zaman nüfusun tamamı mobil telefon abonesidir” dedi.

Samsung Ve BlackBerry’den Android Ortaklığı