Ekonomi Modadan 1000 kişiye iş

Modadan 1000 kişiye iş

Paylaş
Modadan 1000 kişiye iş

İstanbul'u Londra, Milano, Paris, New York gibi moda merkezleri arasına sokmayı hedefleyen İstanbul Fashion Week, yabancı alım gruplarından 1000 kişiyi İstanbul'da ağırlayacak

25-28 Ağustos’ta Taşkışla’da

Haberin Devamı

Moda tasarımcıları ve hazırgiyim markalarını tek çatı altında toplayan İstanbul Fashion Week (IFW) bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında başlatılacak.

Etkinliğin İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde 25-28 Ağustos arasında gerçekleştirileceğini söyleyen IFW İcra Kurulu Üyesi Sedef Orman, yabancı alım gruplarından 1000 kişiyi ağırlayacaklarını söyledi. Orman, 1000 kişiye de istihdam sağlayacaklarını belirtti.

Türkiye’nin birikimi fazla

İstanbul Hazırgiyim Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de bu yıl düzenlenecek IFW ve Collection Premiere İstanbul’un, kol kola yaşama geçirileceğini belirterek, “Bu çalışma sadece moda için değil, turizm, ulaşım, eğlence için de büyük katkılar sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Tanrıverdi, İstanbul’u, Londra, Milano, Paris, New York moda haftaları ile birlikte ilk beş içine sokmak için yola çıktıklarını vurguladı.

Sektörün gücünü gösteriyor

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz da 2023’de İtalya’nın 60 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak istediklerini dile getirdi. Bazı moda ülkelerinin yorulmaya başladığına dikkat çeken Yılmaz, hedeflerinin Türkiye’yi moda ülkesi yapmak olduğunu vurguladı.

İstanbul Fashion Week Danışma Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu IFW’nin moda alanında sektörün gücünü gösteren çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekti

Dışarıda temsil edecekler

İstanbul Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı şöyle konuştu: “Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasına destek veriyoruz. Bu yarışmayı daha önce kazanan isimler arasında Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Hakan Yıldırım, Hatice Gökçe, Ümit Ünal, Bora Aksu, Banu Bora gibi ünlü modacılar var. Bu yıl yarışmayı kazanan isimlerin de ileride Türkiye’nin uluslararası arenada temsilcileri olacağına inanıyoruz.”

Dört günde 24 defile

İstanbul Fashion Week boyunca 20 tasarımcı ve markanın katılımıyla dört günde 24 defile yapılacak. Bireysel defile sergileyecek 13 isim arasında, Bora Aksu, Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Hatice Gökçe, Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Deniz Mercan, Atıl Kutoğlu, Özgür Masur, Simay Bülbül, Özlem Kaya, Günseli Türkay yer alıyor. Gül Ağış, Zeynep Tosun ve Zeynep Erdoğan, Niyazi Erdoğan, Necla Güvenç, Tuvana Büyükçınar ve Rana Berna Canok da karma defile yapacak.

Haberin Devamı