Moğol usulü etli patlıcan dolması nasıl yapılır? Moğol usulü etli patlıcan dolması tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tarihte bilinen ilk patlıcan dolması tarifi nasıl biliyor musunuz? Yemek Kültür ve Toplum dersleri veren Posta Gazetesi Yazarı Rıza Sönmez, bizler için Moğol usulü etli patlıcan dolması tarifi verdi. Bu patlıcan dolması tarifinde, yemeğe lezzet katmak için koyun eti, kuyruk yağı kullanılıyor. İşte Moğol usulü etli patlıcan dolması tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

05 Aralık 2021, Pazar 15:53 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tarihte bilinen ilk patlıcan dolması tarifinin tarihi 1330'a dayanıyor. Tarif, Moğollar tarafından veriliyor.


Moğol yemeklerinin vazgeçilmezlerinden olan kırmızı et, bu yemekte de baş köşede. Ancak alıştığımız lezzetlerden farklı olarak bu dolmada mandalina kabuklarına da yer var.


Etli patlıcan dolması malzemeleri

  • Koyun eti
  • Kuyruk yağı
  • Soğan
  • Kıyılmış mandalina kabukları
  • Sarımsak
  • Fesleğen
  • Yoğurt

Moğol usulü etli patlıcan dolması tarifi

Moğol usulü etli patlıcan dolması tarifi

Orijinal tarif şu şekilde verilmiş:

Koyun eti, kuyruk yağı, soğan ve kıyılmış mandalina kabuğundan yapılmış içle doldurulan patlıcanlar buharda pişirilir. Sarımsaklı yoğurt ve fesleğen serpilerek yenir.

Ancak biz biraz detaylandıralım istedik...

  • Büyük boy patlıcanları üç eşit parçaya bölün ve içlerini temizleyin.
  • Acılaşmaması için tuzlu suda bekletin.
  • Dolma için önce soğanları yemeklik doğrayın.
  • Bir tavada yağı kızdırıp pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından üzerine koyun etini ve kıyılmış mandalina kabuklarını ekleyin ve kavurun.
  • Ardından patlıcanları bu malzeme ile doldurun.
  • Dolmayı buharda pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurt ve fesleğen ile servis edin.
  • Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER İmambayıldı nasıl yapılır? İmambayıldı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası