Yemek Meksika mutfağına ait bir lezzet: Mole tarifi

Meksika mutfağına ait bir lezzet: Mole tarifi

Paylaş
Meksika mutfağına ait bir lezzet: Mole tarifi

Mole, Meksika mutfağına aile olan bir sos türü. Geleneksel tariflerini yaparken içerisine 100'den fazla malzeme koyulduğu söyleniyor. Birçok yemekle kombinleyebileceğiniz mole tarifi arıyor ya da mole nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Mole tarifi için "Mole tarifi, mole nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Farklı soslar denemek istiyorsanız mole tarifi tam size göre olacak. Sevdiklerinize hazırlamak için mole tarifi arıyor ya da mole nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Mole tarifi için "Mole tarifi, mole nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Mole tarifi

Mole malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük beyaz soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet jalapeno biberi
  • 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 2,5 su bardağı sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı şekersiz kakao
  • 1 çay kaşığı tuz

Mole tarifi yapılışı

Soğanı, sarımsağı ve jalapeno biberini ayıklayıp yemeklik doğrayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları yağda 5 dakika kavurun. Sarımsağı ve jalapeno biberini de ekleyip kokusu çıkana kadar aşağı yukarı 2 dakika daha kavurun. İçine toz kırmızı biber, un, kimyon, tarçın ve kekiği ekleyip güzelce harmanlayın. Arada karıştırarak 1 dakika daha sotelemeye devam edin. Tavayı ocaktan alıp içine sebze suyunu ilave edin ve homojenleşene kadar karıştırın. Bir el blender’ı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. Tavayı yeniden ocağa alıp içine tereyağı, domates salçası kakao ve tuzu ekleyip yeniden homojen olana kadar çırpın. Ağır ateşte koyulaşıp sos kıvamı alana kadar pişirin. Sosunuzu et yemeklerinin ya da pilavların yanında sıcak servis edin.

Haberin Devamı