Spor Montezemolo: Alonso Ferrari'den ayrılacak

Montezemolo: Alonso Ferrari'den ayrılacak

Paylaş
Montezemolo: Alonso Ferrari'den ayrılacak

Ferrari otomobilleri ve markanın Formula 1 takımının eski başkanı Luca di Montezemolo, İspanyol pilot Fernando Alonso'nun gelecek sezon takımdan ayrılacağı yönündeki iddiaları doğruladı.

1991’de başladığı başkanlık görevine eylül ayında son verilen di Montezemolo, Red Bull-Renault takımıyla üst üste 4 kez dünya şampiyonluğu yaşayan Sebastian Vettel’in takımdan ayrılacağını açıklamasının ardından Fernando Alonso’nun Ferrari’yi bırakacağı iddiaları hakkında İtalyan RAI televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Di Montezemolo, 5 yıldır Ferrari’de yarışan 2005 ve 2006 şampiyonu Alonso’nun, kazanamamaktan rahatsız olduğunu belirterek, "Yarış pilotları bazen yeni bir motivasyona, yeni bir çalışma ortamına ve kendisini teşvik edecek bir şeye ihtiyaç duyar" yorumunu yaptı.

Resmi açıklama yapılmasa da İspanyol pilotun seneye Ferrari’de olmayacağını öne süren eski yönetici, "Alonso Ferrari’den ayrılacak. Bunun iki sebebi var: İlki, farklı bir ortamda çalışmayı denemek ve yeni bir motivasyon istemesi. İkincisi ise yeniden şampiyon olmak için uzun süre bekleyemeyecek yaşta olması" dedi.

Di Montezemolo, 2007’den bu yana şampiyonluğa hasret kalan Ferrari’nin bu sezon haricinde her zaman zirve için yarıştığını savunarak, "Son 15 yılda en fazla şampiyonluk yaşayan takım, Ferrari. 6 yıldır şampiyon olamadığımız doğru ama iki şampiyonluğun son yarışta kaybedildiğini de unutmamak gerek" ifadelerini kullandı.

Alonso, her ne kadar henüz kararını vermediğini söylese de İspanyol sürücünün, 2015’te uzun yıllardır çalıştığı Mercedes’i bırakıp araçlarında Honda’nın motorlarını kullanacak McLaren’a veya Formula 1’e bir sene ara verip 2016’da Mercedes takımına gitmesi ihtimalleri üzerinde duruluyor.

AA

Haberin Devamı