Ekonomi Moody's BDDK'yı destekledi

Moody's BDDK'yı destekledi

Paylaş
Moody's BDDK'yı destekledi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun munzam karşılıklara yönelik kararını, “olumlu” olarak değerlendirdi

Moody’s’in haftalık raporunda, BDDK’nın 20 Haziran’da aldığı kararların tüketici kredilerinde artan kredi risklerini düzeltmeyi amaçladığına dikkat çekildi.

Kurum, BDDK tarafından alınan tüketici kredileri için bankaların ayırması gereken karşılık oranlarını artıran tedbirlerin kredi notu açısından olumlu olduğunu savundu.

Moody’s, BDDK'nın aldığı önlemlerin aşırı ısınmanın erken işaretlerini gösteren bankacılık sisteminde kredi büyümesini yavaşlatan ve uygun risk ayarlamalı fiyatlamaları geliştirici tedbirlerden biri olarak değerlendirildi.

Haftalık raporda düzenlemelerin bütün bankacılık sistemine yönelik olduğu belirtilirken, BDDK'nın söz konusu tedbirleri bankaların risk iştahına daha kademeli bir yaklaşımı öngördüğü vurgulandı.

Moody's'in raporunda "BDDK'nın aldığı önlemin bankacılık sisteminde artan baskıları azaltacak destekleyici adımlar olarak görüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı