Tonya Mor Yayla, yağan karla beyaza büründü

Mor Yayla, yağan karla beyaza büründü

Paylaş
Mor Yayla, yağan karla beyaza büründü

Mor Yayla, yağan karla beyaza büründü

İnan KALYONCU/TONYA (Trabzon), (DHA) - TRABZON'un Tonya ilçesindeki Kadıralak Yaylası nisan ayında yağan kar ile beyaza büründü. 'Uluslararası Bern Sözleşmesi' gereği koruma altına alınan ve Kadıralak Yaylası’nda yetişen, mor yapraklı 'Mavi Yıldız' çiçekleri ise karın yağışıyla birlikte güzel görüntüler oluşturdu. Yayla, doğa fotoğrafçılarının akınına uğruyor.
Tonya ilçesine 9 kilometre uzaklıkta bulunan, bin 300 metre yükseklikteki Kadıralak Yaylası, ilkbaharla birlikte açan ‘mavi yıldız’ çiçekleri ile mor renklere bürünmüştü. Yayla dün gece yağan karla birlikte beyaz örtüyle kaplandı. İnce, uzun yapraklı ve mor rengiyle ilgi çeken ‘mavi yıldız’ çiçeğinin renk verdiği Kadıralak Yaylası kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluştu.
Nisan ayında doğa fotoğrafçılarının akınına uğrayan Kadıralak Yaylası, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından "tabiat parkı" ilan edildi. Uzungöl benzeri oluşturulacak yapay gölle yaylanın turizm merkezi haline getirilmesi de planlanıyor. Kadıralak Yaylası'nın 3’üncü derece doğal sit alanı olan statüsü "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım" alanı olarak değiştirildi.
KADIRALAK YAYLASI
Trabzon'un Tonya ilçesine, 9 kilometre uzaklıkta, 1300 metre yüksekliğindeki Kadıralak Yaylası, her yıl nisan ayında açan ‘mavi yıldız’ çiçekleri ile mora bürünüyor. Yok olma tehlikesi bulunan, ince, uzun yapraklı çiçek, 'Uluslararası Bern Sözleşmesi' gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu nadir bitkiler arasında yer alıyor. Nisan ayında doğa fotoğrafçılarının akınına uğrayan Kadıralak Yaylası, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 'tabiat parkı' ilan edildi. Uzungöl benzeri oluşturulacak yapay gölle yaylanın turizm merkezi haline getirilmesi de planlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı