Mordemsi Muhallebi

www.favorilezzetler.com yazarı Eylem Çelik'ten nefis 'Mordemsi Muhallebi' tarifi...

16 Ekim 2018, Salı 09:10
A A

Hazirlama suresi: 20 dk

Pişirme süresi: 15 dk

Kaç kişilik: 6-8 kişilik

Mordemsi muhallebi

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

Yarim paket margarin

1 vanilya 

1 vişne aromalı jel

1 adet nar

(2 .5 su bardağı su) 

Süslemek için taze nane yaprağı veya file fıstık

YAPILIŞI

Margarini bir tencerede eritip üzerine unu ekleyip kavuroruz. Un kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyip aynı zamanda sürekli karıştırarak unun toparlanmamasını sağlıyoruz. Biraz kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kapatmaya yakin vanilyasini ekliyoruz . Muhallebimiz tamamdir .

Jeli , paketin üzerindeki ölçüye göre hazırlıyoruz

Öte yandan da narımız ayıklanmış olsun.

Kaselere muhallebiyi pay edip üzerlerine nar taneleri ekleyip jelden döküyoruz. Tüm kaselere aynı işlem uygulandıktan sonra tatlımızı 3-4 saat kadar buzdolabında jel iyice katılaşana kadar bekletiyoruz. Servis yapmadan önce üzerini nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.

 

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.