Kültür - Sanat MSGSÜ'de sanat festivali!
Paylaş
MSGSÜ'de sanat festivali!

RHTM Sanat Festivali'nin 2.'si Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde, akademi geleneği olan Akademi Sanat Bayramı'nın devamı niteliğinde bu sene, 2 hafta birçok etkinlik ile gerçekleşecek

2 sahnede konser, disiplinler arası atölyeler, hobi atölyeleri, oditoryum konserleri, grafiti festivali, dans festivali, sanatta görünürlük festivali ve spor etkinlikleriyle iki hafta boyunca Mimar Sinan güzel Sanatlar Üniversitesi festivali kutlayacak.

Haberin Devamı

Festival kapsamında; İsmini MSGSÜ’nün eski adı Sanayi-i Nefise’den alan öğrenci topluluğu Nefise, “Ütopya”, “Oturaklı”, “Homo Ludens” ve “İz” olmak üzere 4 atölye yapacak. Ekip bu atölyelerde mimarlığın bağlamından mekân ve harekete, oturma düzenlerinden insan ilişkilerine pek çok kavramsal tartışmaya odaklanmayı hedefliyor.

7 Mayıs 2015 Perşembe günü Can Gox, Kurban ve Bulutsuzluk Özlemi, 8 Mayıs 2015 Cuma günü Luxus, Ahırkapı Roman Orkestrası, Flört ve Dj Murat Meriç ile eski45'likler, 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü Su Soley, Akın Eldes, Malt ve Bedük konserleri gerçekleşecek.

Birçok ustanın katılımıyla Dünya Akordeon Günü kutlanacak. Bomonti yerleşkesindeki gri alanları Grafitti Festivali renklendirecek.

Haberin Devamı

Öğrenciler atölyeler verecekler, kendi yaptıkları işleri sergileyecek ve satışa sunacak.

Takas pazarı kurulacak.

Dans Festivali gerçekleşecek.

Gece sinema gösterimleri ve kısa film gösterimleri olacak.