Gündem MSÜ başvuruları nasıl yapılır? MSÜ kılavuzu yayınlandı mı?

MSÜ başvuruları nasıl yapılır? MSÜ kılavuzu yayınlandı mı?

Paylaş
MSÜ başvuruları nasıl yapılır? MSÜ kılavuzu yayınlandı mı?

Milli Savunma Üniversitesi'nde okumak için can atan yüz binlerce üniversite adayı için bugün büyük gün... MSÜ başvuruları bugün başladı. Öğrenciler şimdi başvuruların nasıl yapılacağını ve hangi bankalara ücret ödeneceğini araştırıyor.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na başvurular bugün başladı, 27 Şubat'a kadar devam edecek. MSÜ adaylarına Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yönetilecek ve 135 dakika cevaplama süresi verilecek.

Haberin Devamı

MSÜ BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI MI?

MSÜ kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlanacak. Fakat kılavuz henüz yayınlanmış değil... Gün içinde kılavuzun yayınlanması bekleniyor. Adayların ÖSYM tarafından başvuru tarihleri arasında yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER? KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

* Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1999 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu),

* Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2017 ve 2018 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

Haberin Devamı

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca düzenlenen MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak.