Gündem ÖSYM MSÜ sınav sonuçları açıklandı! Aday cevapları da erişime açıldı

ÖSYM MSÜ sınav sonuçları açıklandı! Aday cevapları da erişime açıldı

Paylaş
ÖSYM MSÜ sınav sonuçları açıklandı! Aday cevapları da erişime açıldı

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları için bu sabahtan itibaren heyecanlı bir bekleyiş vardı. ÖSYM saat 10.00'da sonuçları açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte adayların cevapları da erişime açıldı.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) 7 Nisan Pazar günü gerçekleşti. Sınavın soru ve cevapları aynı gün adayların erişimine açıldı. Bu gelişmelerin adından adaylar sonuçlara odaklanmıştı. MSÜ sınav sonuçları açıklandı. İşte MSÜ sınav sonuçları...

Haberin Devamı

ÖSYM'DE AÇIKLAMA:

"07 Nisan 2019 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2019-MSÜ) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 26 Nisan 2019 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

07 Nisan 2019 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 26 Nisan 2019 tarihinde saat 10.15'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

Haberin Devamı

ADAY CEVAPLARINA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Askeri okul tercihlerini 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında erişime açacak olan Milli Savunma Bakanlığı, bu aşamada tercihlerini gerçekleştirmeyen vatandaşların ikinci aşamaya çağrılmayacağını aktardı.

SINAV SONRASI TERCİH SÜRECİ

2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebilecek.

2019-MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacak.