Gündem MSÜ sonuçları için son 2 gün... MSÜ sonuçları saat kaçta açıklanır?

MSÜ sonuçları için son 2 gün... MSÜ sonuçları saat kaçta açıklanır?

Paylaş
MSÜ sonuçları için son 2 gün... MSÜ sonuçları saat kaçta açıklanır?

2019 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ), ile ilgili süreç 16 Ocak'ta başladı. 1 ay 10 gün boyunca başvurular alındı. Üniversite öğrencileri 7 Nisan'da kritik sınava girdiler. ÖSYM'nin takvimine göre sonuçlar için son 2 gün... Peki sonuçlar ne zaman açıklanır?

Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında 26 Aralık 2018 tarihinde imzalanan Protokol uyarınca, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesi'nce 2’nci seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacına yönelik sınav 7 Nisan'da gerçekleşti. 135 dakika boyunca ter döken adaylar aynı gün soru ve cevaplara ulaştı.

Haberin Devamı

Soru ve cevapların ardından sonuçlar hakkında fikir edinildi. Fakat net sonuçlar deyim yerindeyse dört gözle bekleniyor. İşte sonuçlar hakkındaki detaylar...

MSÜ SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

7 Nisan'da gerçekleşen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın sonuçları takvime göre 26 Nisan'da açıklanacak. Geöen sene ilki gerçekeleşen sınavın sonuçları saat 14.05'te açıklanmıştı. Bu sınav sonucunun da aynı saatlerde açıklanması bekleniyor.

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Askeri okul tercihlerini 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında erişime açacak olan Milli Savunma Bakanlığı, bu aşamada tercihlerini gerçekleştirmeyen vatandaşların ikinci aşamaya çağrılmayacağını aktardı.

Haberin Devamı

SINAV SONRASI TERCİH SÜRECİ

2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebilecek.

2019-MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacak.