Gündem MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? MSB ve MSÜ sitesi kilitlendi

MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? MSB ve MSÜ sitesi kilitlendi

Paylaş
MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? MSB ve MSÜ sitesi kilitlendi

Milli Savunma Üniversitesinde (MSÜ) sınavında başarlı olup başvuru yapan üniversite adayları, şimdi sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Başvuru sonuçlarına odaklanan adaylar, Milli Savunma Balanlığı (MSB) ve Milli Savunma Üniversitesinin akın ediyorlar. Bu nedenden dolayı da zaman zaman sitede aksaklıklar yaşanıyor.

"MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı?" başvuru yapan üniversite adayları bu sorunun cevabını arıyorlar. Sonuçların bugün açıklanması beklenirken heyecan da tavan yapmış durumda... Askeri eğitim almak isteyenler sürekli olarak Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli Savunma Üniversitesini kontrol ediyorlar. Bu yüzden sitelerde yoğunluk oluyor ve sistem zaman zaman kilitleniyor.

Haberin Devamı

MSÜ SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Sonuçların açıklanmasına çok az bir süre kaldı. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesinden ilan edilecek. Milli Savunma Bakanlığının resmi sitesinde zaman zaman yoğunluktan dolayı aksamalar yaşanıyor. Sonuçların saat kaçta açıklanacağı hakkında net bir bilgi bulunmazken sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdali linkten öğrenebilirsiniz.

MSÜ SONUÇLARI

TERCİHLERDEN SONUÇLARINDAN SONRA İKİNCİ AŞAMA

Bu aşama sağlık raporu bölümü hariç iki gün sürecek

Birinci gün; Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT)

İkinci gün; Mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır. Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.

Haberin Devamı

ADAY DEĞERLENDİRME PUANI NEDİR?

*Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2018-AYT, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2018-TYT ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için 2018-TYT ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanı,

*Fiziki Yeterlilik Testi Puanı ve Mülakat Puanından oluşmaktadır.

ADAYLARA İNGİLİZCE BELİRLEME SINAVI UYGULANACAK

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Harp Okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere “İngilizce Seviye Belirleme Sınavı” uygulanacak,

Her okul için belirlenecek kontenjanlar dahilindeki sayı kadar öğrenci hazırlık sınıfından muaf tutularak 1'inci sınıfa başlatılacaktır.