Gündem Mücevher fuarında 4 kilo altın çalındı

Mücevher fuarında 4 kilo altın çalındı

Paylaş
Mücevher fuarında 4 kilo altın çalındı

Yeşilköy'deki CNR Expo'da düzenlenen 34. İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzeme Fuarı'nda, yabancı uyruklu oldukları iddia edilen 1'i kadın 4 kişi, bir firmaya ait stantta içinde yaklaşık 4 kilo altın ve 40 bin lira para bulunan çantayı alarak kayıplara karıştı

22-25 Mart arasında CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenen 34. İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzeme Fuarı’nın son gününde yaşanan olay iddialara göre şöyle gelişti: Saat 18.30 sıralarında, bir mücevher firmasına ait toplanma hazırlığı yapan standa gelen 1’i kadın 4 kişi, stanttaki takıları incelemeye başladı. Bu sırada, grupta bulunan kadın, görevliye sorular sormaya başladı. Diğer 3 kişiden biri ise görevlilerin görmediği bir anda stanttaki çantayı aldı. Hırsızlar bir süre sonra yavaş hareketlerle fuar alanından çıktı.

SONRA FARK EDİLDİ


Yaklaşık yarım saat sonra görevliler, içerisinde 4 kilo altın ve 40 bin lira olan çantanın olmadığını fark etti. Hemen güvenliğe haber verilerek, kamera kayıtları incelendi. Kamera görüntülerinde standa son gelen 1’i kadın 4 kişinin hırsızlığı gerçekleştirdiği belirlendi.

Polis, kamera kayıtlarını incelemeye alırken, stant görevlisinin hırsızlığı yapan kişilerin yabancı uyruklu olduklarını ve İngilizce konuştuğunu söylediği belirtildi.
Bundan önceki mücevher fuarlarında da hırsızlık olayları yaşanmış, ancak şüpheliler yakalanamamıştı.

Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA)